Ga naar Content

Trainer Pastoor op z'n plek in Almere, waar eredivisie lonkt: "Het uiteindelijke doel"

Met een goed gevoel zit Alex Pastoor aan de paaslunch. De trainer uit Schoorl staat met Almere City zeer verdienstelijk op de derde plek in de eerste divisie, veroverde vorige week de derde periodetitel en hij verlengde onlangs zijn contract. "Ik zit in een fase van m'n trainersloopbaan dat ik goed wil kunnen werken."

Alex Pastoor zit op z'n plek bij Almere City - NH Nieuws

"Ik heb het erg naar mijn zin", vertelt Alex Pastoor na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong AZ (2-1). "Dit is een club in ontwikkeling en ik werk heerlijk samen met de directie." Begin 2022 begon Pastoor aan zijn klus in Flevoland en volgde hij daarmee de ontslagen Gertjan Verbeek op.

Periodetitel

In zijn eerste seizoen eindigde Pastoor met Almere City op de veertiende plek, maar vooral dit seizoen gaat het heel aardig. Achter PEC Zwolle en Heracles staan de Almeerders op de derde positie. En vorige week maandag pakten ze de derde periodetitel.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Toch hoopt Pastoor stiekem nog op directe promotie. Dat geldt voor de eerste twee ploegen van de ranglijst. Het gat met nummer twee Heracles is acht punten. "We hoeven voor geen enkele ploeg onder te doen en Heracles heeft op dit moment een aantal vervelende blessures."

Play-offs

Mocht dat niet lukken, dan kan dat nog via de play-offs waar Almere City door de periodetitel al voor geplaatst is. Op dit moment staan er in de reguliere competitie nog zes wedstrijden op het programma. De eerste volgende tegenstander voor de huidige nummer drie van de eerste divisie is zondag ADO Den Haag.

Tekst loopt door onder de video.

Alex Pastoor over het behalen van de periodetitel met Almere City - NH Nieuws

Contractverlenging

In het verleden werkte Pastoor bij eredivisieclubs als NEC, Sparta, Excelsior en AZ. Wellicht lukt het de Noord-Hollandse oefenmeester om ook met Almere City op het hoogste niveau te werken. Onlangs verlengde Pastoor zijn contract met één seizoen en ligt hij nu vast tot de zomer van 2024. "Het uiteindelijke doel is om te promoveren."

Alex Pastoor verlengde onlangs zijn contract bij Almere City - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52