Ga naar Content

Scorende en balende AZ'er Barasi wil meer minuten: "Blijkbaar niet goed genoeg"

Tegen Almere City maakte Yusuf Barasi zijn negende treffer van het seizoen voor Jong AZ. Het was niet voldoende, want de Alkmaarse beloften verloren in Flevoland met 2-1. Na afloop baalde Barasi daarvan, maar ook van zijn persoonlijke ontwikkeling. "Ik verwacht meer minuten, maar dat krijg ik helaas niet."

AZ'er Yusuf Barasi wil meer minuten in de hoofdmacht - NH Nieuws

"Blijkbaar ben ik nog niet goed genoeg", vertelt Yusuf Barasi voor de camera van NH Sport met behoorlijke teleurstelling in zijn stem. De 20-jarige spits zit zaterdagavond ook voor de eerste keer niet in de selectie van Pascal Jansen bij het duel AZ - Sparta. "Ik ben er klaar voor, maar de trainer maakt de keuze."

"Geduld"

De meeste minuten maakte Barasi dit seizoen voor Jong AZ. Trainer Maarten Martens stelde de aanvaller uit Alkmaar tegen Almere City voor de dertiende keer op en kent hem dus goed. "Het is niet altijd makkelijk voor zo'n jongen, als je niet wekelijks negentig minuten speelt. Op zulke momenten moet je geduld bewaren."

Tekst loopt door onder de video.

Jong AZ-trainer Maarten Martens over Yusuf Barasi - NH Nieuws

Toekomst

Het contract van Barasi loopt nog tot de zomer van 2025 door, maar het is duidelijk dat de talentvolle spits een grotere rol wil bij de huidige nummer vier van Nederland. "Ik wil lekker veel spelen." Barasi stapte op jonge leeftijd over van het Alkmaarse Kolping Boys naar AZ en doorliep vervolgens daar de hele jeugdopleiding. Hij laat ook merken dat hij het liefst bij de Alkmaarders wil slagen. "Ik hoop het."

Tekst loopt door onder de video.

AZ'er Yusuf Barasi over zijn toekomst - NH Nieuws

Dit seizoen is Vangelis Pavlidis de onbetwiste nummer één in de spits bij het Alkmaarse vlaggenschip en vaak verving Barasi de Griekse spits in de slotfase. In alle competities viel Barasi dit seizoen zestien keer in en één keer stond hij in de basis. Alleen in het Europese wedstrijd tegen FC Vaduz wist hij het net te vinden. Laatste paar wedstrijden kiest Jansen Mexx Meerdink als stand-in voor Pavlidis. De blonde aanvaller uit de Achterhoek zit morgen ook bij de selectie en niet dus Barasi.

AZ - Sparta begint zaterdagavond om 20.00 uur. Reacties en verslag zijn na afloop op deze site te zien.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52