Start van hoofdcontent

Huizen

nl

Basisschool in Huizen sluit de deuren vanwege 'verontrustende mail'

6 april 2023, 09.21 uur · Aangepast 6 april 2023, 10.49 uur · Door Daan Visser

Basisschool de Ark in Huizen houdt vandaag de deuren gesloten vanwege een 'verontrustende mail' die de school woensdag heeft ontvangen. De politie laat weten dat er geen concrete dreiging is, maar toch gaat de Ark na het paasweekend pas weer open. Ook gaat de school aangifte doen.

De Ark in Huizen - Foto:

Op woensdag 5 april om 14.09 kreeg de school de mail binnen. Wat precies in de 'verontrustende brief' staat is niet bekend. "Het gaat in ieder geval om iemand die niet de beste bedoelingen met de Ark voor had. Het was geen lange brief, maar die gaf wel reden genoeg om linea recta naar de politie te gaan", bevestigt directeur Berdine van Geffen aan NH. 

De politie heeft het bericht onderzocht en aan de school laten weten dat er geen concrete dreiging is. "Wat de politie betreft hadden wij vandaag gewoon open kunnen gaan", zegt Van Geffen. De politie bevestigt deze lezing. "Onze professionals hebben naar de brief gekeken en geconcludeerd dat er geen concrete dreiging was", zo laat een woordvoerder van de politie weten. Wat precies de inhoud van de mail is, wil ook de politie niet zeggen.

Maar toch heeft de directeur samen met het bestuur en de medezeggenschapsraad besloten de deuren vandaag dicht te houden. "Dit doen wij om rustig de tijd te nemen om een en ander te verwerken en de rust te bewaren. Wij hebben als team een bewogen week achter de rug en zijn hiervan geschrokken.", zo valt te lezen in een brief van de school naar de ouders.  

Zaandam

Eerder deze week sloten drie scholen in Zaandam hun deuren vanwege online dreigementen. In die zaak heeft een minderjarige jongen vastgezeten. Zijn advocaat laat aan NH weten dat hij op dit moment niet is gecontact door de politie over deze 'nieuwe' brief en er daar gisteren in het verhoor van zijn cliënt ook niets over is gezegd.

NH Nieuws heeft de vermeende inhoud van de dreigementen aan de scholen in Zaandam voorgelegd aan de directeur van de Ark met de vraag of de dreigementen aan haar adres overeenkomen met die van Zaandam. Zij laten weten dat dit niet het geval is. "Geen foto en de tekst is ook anders." 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]