Ga naar Content

Trainer Mike Snoei doet smeekbede voor 'boegbeeld' Glynor Plet: "Spijt van te vroeg stoppen"

Glynor Plet houdt de gemoederen in Velsen-Zuid behoorlijk bezig. De aanvoerder van Telstar heeft opnieuw een formele opzegging van zijn contract gekregen. De 36-jarige spits zou dus zomaar aan zijn laatste weken bezig kunnen zijn. "Ik houd nog steeds van voetballen. Ik voel me nog goed en fit, maar je denkt na over andere dingen", aldus Plet.

Gynor Plet: "Je denkt ook over andere dingen na" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Net als vorig jaar werd het contract van Plet formeel opgezegd. Zijn aflopende verbintenis wordt vooralsnog niet verlengd, waardoor het einde van het huwelijk op de loer licht. "Je wordt een jaartje ouder en je denkt ook over andere dingen na", zegt Plet. Zo heeft de voetballer thuis drie kinderen. 

"Wij moeten niet gaan bepalen of hij gaat stoppen. Dat moeten dit soort jongens zelf aangeven."

Telstar-trainer Mike Snoei

Boegbeeld

Trainer Mike Snoei hoopt ook komend seizoen gebruik te kunnen maken van de diensten van Plet. Hij vergelijkt de situatie met die van clubicoon Frank Korpershoek. "Hij is een geweldige aanvoerder. Mijn steun en toeverlaat in deze groep. Wij moeten niet gaan bepalen of hij gaat stoppen. Dat moeten dit soort jongens zelf aangeven. Een jaar te vroeg stoppen, daar krijg je weleens spijt van."

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Mike Snoei adviseert Glynor Plet: "Blijf zolang mogelijk voetballen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Plet blijft de komende weken in gesprek met de club over zijn toekomst. Plet komt dit seizoen minder in de plannen van Snoei voor. Ook is hij inmiddels op leeftijd en slaat hij soms een wedstrijd over. "Ik heb nu een bepaalde leeftijd bereikt dat het ook leuk is om andere jongens te helpen", zegt Plet, die een soort vaderfiguur is geworden. "Met mijn ervaring kan ik veel advies geven en helpen waar nodig is."

"Ik houd ervan om bezig te zijn met de bal. Dus ik denk niet dat ik ga stoppen"

Telstar-aanvoerder Glynor Plet

Mocht het zo zijn dat de wegen van Telstar en Plet na dit seizoen scheiden, dan verdwijnt de spits niet voorgoed van de voetbalvelden. "Ik vind het spelletje nog hartstikke leuk. Misschien wordt het dan een niveautje later of ga ik op de pleintjes voetballen. Ik houd ervan om bezig te zijn met de bal. Dus ik denk niet dat ik ga stoppen."

Glynor Plet: "Nu een leeftijd bereikt dat het leuk is andere jongens te helpen" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook