Ga naar Content

Nielson, The Opposites en Froukje op hoofdpodium van Bevrijdingspop 2023

Broodje Bakpao en Slapeloze nachten. Wie kent de hits van het duo The Opposites niet? Oftewel Willy en Twan: Willem de Bruin en Twan van Steenhoven. Op 5 mei klinken hun beats keihard door de Haarlemmerhout tijdens Bevrijdingspop. Andere bekende namen zijn onder andere Nielson, Karsu en Michelle David & The True-tones. Ook zanger Claude en singer-songwriter Froukje staan die dag op het hoofdpodium.

Froukje is op 5 mei één van de Ambassadeurs van de Vrijheid. Zij trekt dan met een helikopter van de luchtmacht van festival naar festival. 

Tekst loopt door na de foto.

Singer-songwriter Froukje speelt op Bevrijdingspop in Haarlem - Foto:

Bevrijdingspop is gratis toegankelijk. Het begint om 12 uur en eindigt om middernacht. L'Asset, de band rond de Haarlemse zangeres Tessa Lamers en winnaar van de Rob Acda Award, mag het festival openen. 

Claude heeft momenteel een hit met de single Ladada (Mon Dernier Mot). Ons programma Culture Club sprak eind februari nog met de zanger in Enkhuizen:

Claude in Culture Club - NH Nieuws

Er spelen natuurlijk nog veel meer artiesten op 5 mei in Haarlem. Naast het hoofdpodium zijn er nog twee kleinere podia, waar ook veel bekende namen te zien en te horen zijn. Denk bijvoorbeeld aan bands als Wies, GUYY en Prins S. & De Geit en Them Two The Gotcha! Crew. Laatstgenoemde is opgericht door twee oud-bandleden van de legendarische Haarlemse funkband Gotcha!

Op het podium 'Plein van de Vrijheid' staan bands van Hogeschool InHolland. 's Avonds is het daar onder andere de beurt aan de Haarlemse punkband Sellfish, die in de jaren negentig erg populair was in de regio.  

Herdenkingsconcert

De avond voor Bevrijdingspop is het jaarlijkse Herdenkingsconcert op het terrein. Het Kennemer Jeugd Orkest speelt daar samen met zangeres, songwriter en theatermaker LAKSHMI. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]