Ga naar Content

Schiphol dit weekend onbereikbaar via A9, weg dicht voor aansluiting bypass Amstelveen

Wie dit weekend met de auto een bestemming tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Badhoevedorp wil bereiken, moet rekening houden met extra reistijd. Omdat de komende dagen de tijdelijke bypass van de A9 bij Amstelveen wordt aangesloten, is het stuk snelweg dit weekend richting Schiphol volledig afgesloten, en zijn in de andere richting rijstroken dicht. 

Aanleg bypass bij Amstelveen - Foto: NH Nieuws

De overlast is het grootst voor verkeer richting Schiphol en Haarlem (zie kaart hieronder). In die richting is de snelweg volledig afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4 en moet rekening houden met tien minuten tot een half uur extra reistijd.

Richting Utrecht

De andere kant op - richting de A2 en Utrecht - is de snelweg wel open, maar zijn enkele rijstroken dicht. Dat kan 10 minuten vertraging opleveren, waarschuwt Rijkswaterstaat. Automobilisten worden met matrixborden op de werkzaamheden en de omleidingen geattendeerd. 

Tekst gaat verder.

Kaart afsluiting A9 Holendrecht-Badhoevedorp - Foto: Rijkswaterstaat

De afsluiting geldt vanaf vanavond 20.00 uur tot aankomende maandag 5.00 uur. Maandagochtend gaat de bypass open, die de noordelijke rijbaan met de tijdelijke rijstroken aan de zuidzijde van de A9 verbindt.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het project om de A9 te verbreden. Als het verkeer na dit weekend gebruikmaakt van de bypass ontstaat er ruimte aan de noordkant van de A9 met de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging te starten.  

Tekst gaat verder.

Grafisch overzicht werkzaamheden A9 bij Amstelveen, waaronder aanleg A9 - Foto: Rijkswaterstaat

Ook Connexxion waarschuwt op sociale media voor langere reistijd. Tijdens de sluiting van de A9 rijden buslijnen 300, 356 en N30 een andere route. Ook andere bussen kunnen extra vertraging oplopen.

Verbreding van de snelweg

Behalve het aansluiten van de bypass voert de aannemer dit weekend ook andere werkzaamheden uit. Bij een deel van deze werkzaamheden, zoals het verwijderen van het asfalt en vangrails, en het plaatsen van damwanden, wordt geluidhinder verwacht.

Omwonenden en andere geïnteresseerden mogen op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 15.00 uur vanaf het uitkijkpunt bij het Kazernepunt in Amstelveen komen kijken. Er zijn medewerkers aanwezig om toelichting over de werkzaamheden te geven.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]