Ga naar Content

Drukte bij de stembureau's, tussentijdse opkomst bekend

Kiezen wie jij in het nieuwe provinciale bestuur en voor het bestuur van de waterschap wilt. Dat kan vandaag op 105 plekken in West-Friesland. Bij het ene stembureau is het relatief rustig, maar op andere plekken is het druk.

In de rij bij het stadhuis in Hoorn om te stemmen - Foto: NH Nieuws/ Daphne de Boer

Zo laat de gemeente Koggenland vanmiddag weten dat er 20 tot 30 minuten wachttijd is bij het stembureau in het gemeentehuis. Kiesgerechtigden worden geadviseerd om naar een van de andere plekken te gaan waar er gestemd kan worden.

Vanmorgen was het bij het stadhuis van Hoorn ook behoorlijk druk. Tientallen mensen stonden in de rij om daar hun stem uit te brengen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Het opkomstpercentage in Hoorn stond om 14.00 uur op iets meer dan 17 procent voor de Provinciale Statenverkiezing. Landelijk was dit om 13.45 uur 20 procent. 

In Medemblik lag de opkomstpercentage om 13.00 uur tegen de 20 procent aan. Daar had toen 19,2 procent van de kiesgerechtigden gestemd. 

De gemeente Stede Broec meldt een opkomstpercentage van 10 procent, Enkhuizen met 11 procent een procentje meer. De cijfers zijn van 11.00 uur vanochtend. In Drechterland lag het percentage van opkomst rond 11.00 uur rond de 13 procent.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]