Ga naar Content

Etalage aan puin in Alkmaar, buit: paar onderbroeken

Bij een kledingwinkel aan de Laat in Alkmaar is vannacht een zogenoemde snelkraak gepleegd. Op nog een onbekende manier is de etalage ingeslagen. De nog voortvluchtige dader(s) namen 'wat ondergoed' mee. De eigenaresse reageert aangeslagen.

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Rond 4.00 uur wordt er ingebroken bij de Bodystyle in de binnenstad. Een kraker (het is nog niet duidelijk of er één of meerdere daders zijn) heeft, zo vertelt de aangeslagen eigenaresse, onderbroeken meegenomen waarna hij er snel vandoor ging.  

Ze vertelt dat de schade aan haar winkel tientallen malen groter is dan de waarde van de paar gestolen onderbroeken. "Ze hebben de deur ingeslagen en we zien hem op de camera naar binnen en naar buiten gaan." De alarmcentrale belde de vrouw wakker.

Tekst gaat door na de video

Kraak alkmaar - Mizzle Media

Ze snelde naar de winkel. "Toen stond de buurman al buiten. Ze hebben onderbroeken meegenomen. Die zijn 40 euro per stuk. Alles zit onder het glas." Op de vraag of ze geschrokken is reageert ze: "Ja, ik sta helemaal te trillen. We proberen de verzekering te bellen, maar dat is 's nachts ook lastig."

Agenten laten vannacht aan de videograaf weten dat er in de omgeving is gezocht naar de dader, maar die nog niet is opgepakt. In de winkel heeft de politie enkele sporen veilig gesteld en meegenomen voor onderzoek.

UPDATE: politie meldt om 8.00 uur aan NH Nieuws dat er nog niemand is aangehouden en het onderzoek loopt. De eigenaresse heeft aangifte gedaan.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er bij een kledingwinkel in de binnenstad van Alkmaar met grof geweld is ingebroken. In december reed een auto een zaak aan het Ritsevoort binnen. Daar namen de daders dure designerkleding mee. Daar is voor zover bekend nog niemand voor opgepakt.

Lees ook

Tips? Mail naar [email protected].