Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Alkmaarse moderetailer strijdvaardig na ramkraak: "Geschrokken, niet gebroken"

22 december 2022, 13.43 uur · Aangepast 22 december 2022, 14.12 uur · Door Daphne Adrichem & Mohammad Almousa

De modewinkel van Ton Köster werd begin deze maand getroffen door een ramkraak in het centrum van Alkmaar. Dieven jatten voor 40.000 euro aan dure merkkleding en jassen. Inmiddels zijn hij en de medewerkers van de schrik bekomen. Sterker nog, ze tonen zich strijdvaardig getuige de tekst op het grote spandoek aan de gevel: 'The best revenge is massive success. We are open!'. 

Foto: NH Nieuws/Daphne Adrichem

De kledingwinkel aan de Ritsevoort in Alkmaar was in de nacht van 6 december doelwit van een ramkraak, die zijn sporen groots achterliet. Een gestolen witte BMW reed tijdens de kraak dwars door het rolluik van de kledingzaak heen en zorgde voor veel schade. "Het was een puinhoop, we hebben inmiddels ons best gedaan het weer toonbaar te maken", vertelt Ton Köster, die zijn winkel langzaam weer nieuw leven inblaast. 

Aan de buitenkant van de winkel hangt sinds kort een opvallend doek met een duidelijke boodschap. "Deze uitspraak vonden wij wel passend en we willen aan de mensen duidelijk maken dat we gewoon open zijn. We gaan gewoon door!" 

In onderstaande video vertelt Ton Köster hoe hij nu terugkijkt op de ramkraak begin deze maand. Tekst gaat verder.

Gigantisch spandoek voor modezaak Köster na ramkraak - NH Nieuws

Bij de pakken neerzitten, dat gaat er bij de retailer niet in. In januari begin dit jaar liet Köster al weten voorbereid te zijn op plunderaars die het op hem en de winkel zouden hebben gemunt. Zijn winkel werd toen met naam en toenaam genoemd op social media. Hij heeft daarop uit voorzorg al maatregelen genomen.

Dat zijn modezaak uiteindelijk alsnog doelwit zou worden, was dan ook een flinke tegenvaller. "Dat er uiteindelijk dure merkjassen- en kleding worden gestolen is zuur, maar ik begrijp niet wat ze ermee opschieten. Ze kunnen het toch voor veel minder geld verkopen en dat je voor dit bedrag dan zo'n ramkraak pleegt, dat begrijp ik gewoon écht niet."

Beveiliging

Hij heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen om de winkel nog beter te beschermen. "We hebben nieuwe camera's geplaatst, het bleek dat die toch niet helemaal goed werkten. Ook komen er paaltjes op straat voor de deur en staan er nu tijdelijk tralies achter het houten schot", vertelt hij. 

"We kunnen op dit moment niet meer zeggen dan dat de zaak zeker niet van tafel ligt en we druk met het onderzoek bezig zijn"

Woordvoerder politie Noord-Holland

De daders van de ramkraak lopen voor zover bekend nog steeds op vrije voeten rond. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de zaak nog steeds loopt. "We kunnen op dit moment niet meer zeggen dan dat de zaak zeker niet van tafel ligt en we druk met het onderzoek bezig zijn."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play