Ga naar Content

VV Monnickendam verliest streekderby ruim tegen ZOB: "Alsof je naar een vierde elftal zat te kijken"

In de zaterdag eerste klasse speelden VV Monnickendam en ZOB afgelopen zaterdag tegen elkaar. "Iedereen heeft het er al weken over", vertelt Monnickendam-trainer Adri Looijen. 

De streekderby VV Monnickendam - ZOB: "Deze wedstrijd leeft" - NH Nieuws

"Het is vijf kilometer van elkaar vandaan en wij kennen elkaar ook allemaal", vertelt ZOB-speler Colin Coenderman. Ook zijn er wel wat transfers over en weer geweest. Zo speelde ZOB-spits Kid Ronday een aantal jaar voor Monnickendam, maar inmiddels speelt hij dus de Beemsterlingen.

Emotionele wedstrijd

Voor ZOB was het ook een emotionele wedstrijd. Bij de ploeg uit Zuidoostbeemster overleed onlangs de vader van speler Dave Ninteman en vorige week kwam de moeder van verdediger Jerrold van de Eeckhout te overlijden. Ook is keeper Erik Slaaf herstellende van een dubbele beenbreuk. 

"Vervolgens heb je het idee dat je naar een vierde elftal zit te kijken"

Monnickendam-speler Daan Pruim

Voor ZOB wist Colin Coenderman te scoren en daarna was er een speciaal shirt te zien. "Dat was een steunbetuiging aan Jerrold, David en Erik", vertelt Coenderman.

Gebrek aan beleving

Voor thuisploeg Monnickendam verloopt de wedstrijd dramatisch. Ze verliezen met 3-0 van grote rivaal ZOB en dat doet pijn in Monnickendam. "Wij hebben heel veel mensen hier in de steek gelaten. Die mensen komen op hun vrije zaterdag hiernaartoe en vervolgens heb je het idee dat je naar een vierde elftal zit te kijken", aldus speler Monnickendam-speler Daan Pruim.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52

 

Lees ook