Ga naar Content

Storm raasde over Noord-Holland: 1 dode, treinuitval en problemen op de weg

De storm die vanmiddag door de provincie raasde heeft voor flink wat problemen gezorgd. In Amsterdam is een man om het leven gekomen, de NS kampt nog steeds met meerdere problemen op het spoor en daarnaast zijn er wegen versperd geraakt nadat er bomen en een vrachtwagen waren omgewaaid. 

Wind blaast bakwagen over vangrail A9 - Foto: Inter Visual Studio

Het KNMI heeft voor de hele provincie code geel afgegeven. Er zijn zware windstoten tot 100 kilometer per uur gemeten. 

Man overleden in Amsterdam

Aan de Buikslotermeerdijk in Amsterdam-Noord is een man overleden nadat hij werd geraakt door een naar beneden gevallen tak, die door de harde wind was losgekomen. De man lag in een tent die hij in de berm langs de weg had opgezet, meldt een woordvoerder van de politie. De man was al overleden toen hulpdiensten arriveerde.

Schiphol grotendeels dicht

Het vliegverkeer op Schiphol heeft veel last gehad van de harde zuidwestenwind. Alleen de Schiphol-Oostbaan was beschikbaar voor landende vliegtuigen. De wind was te hard om vliegverkeer op de overige vijf banen van Schiphol te laten landen. Veel vliegtuigen moesten daarom wachtrondjes vliegen boven Zuid-Holland, Flevoland en de Noordzee.

Omgewaaide vrachtwagen

Op de Markerwaardweg in Zwaagdijk-Oost zijn vanmiddag twee bedrijfswagens met elkaar in botsing gekomen. De harde wind is hier vermoedelijk de oorzaak van geweest. Eerder vandaag belandde een andere bedrijfsbus op z'n kant, op de Houterweg tussen Venhuizen en Hem.

Het stormachtige weer heeft ook in Haarlemmermeer schade gemaakt: zo belandde in Halfweg een bestelbus in de Ringvaart en vloog op de A9 een bakwagen over de vangrail. 

Lees ook

Alle bruggen blijven dicht

Belangrijke provinciale vaarwegen zijn vanaf vanochtend gestremd voor scheepvaartverkeer vanwege de harde wind.

Wanneer de windkracht 7 of hoger is, momenteel is deze acht, dan is de regel van de provincie dat de bruggen dicht blijven om schade en ongelukken te voorkomen. Naar verwachting kan er aan het eind van de dag weer gevaren worden, als de wind wat gaat liggen.

Hinder op het spoor

Ook de spoorwegen ontkomen niet aan de storm. Er rijden geen treinen tussen Uitgeest en Alkmaar door een defecte bovenleiding. 

Er is iets in de bovenleiding gewaaid, waardoor die is geknapt. Een woordvoerder van de NS kon niet vertellen wat er in is gewaaid. Volgens de NS duurt de vertraging de hele dag.

Ook een beetje plezier

Het was niet alleen maar kommer en kwel, in IJmuiden gingen mensen richting het strand om mooie plaatjes te schieten en zich te laten zandstralen. Bekijk hieronder de video. 

Lees ook