Ga naar Content

Wind blaast bakwagen over vangrail A9 en bestelbus de Ringvaart in

Het stormachtige weer heeft ook in Haarlemmermeer schade gemaakt: zo belandde in Halfweg een bestelbus in de Ringvaart en vloog op de A9 een bakwagen over de vangrail. 

Wind blaast bestelbus IT-bedrijf water in - Foto: Leo Goossens

In Halfweg ging het mis op het parkeerterrein van evenementenlocatie Sugar City. Een bestelbus van een daar gevestigd IT-bedrijf werd door de harde windstoten de Ringvaart in geblazen. Het voertuig is met de achterbumper op de kade blijven steken. 

Dat vertelt een medewerker van het IT-bedrijf, als NH Nieuws telefonisch informeert naar de gebeurtenissen. "De bus stond een eind van het water geparkeerd, maar is door de wind in het water terechtgekomen."  Ze benadrukt dat er op dat moment niemand in zat. "Er is niemand gewond geraakt." 

Handrem

De vraag of de handrem wel goed was aangetrokken, komt voor het bedrijf te vroeg. "Dat moet later blijken, als de bus uit het water is getakeld." Hoewel het bergingsbedrijf al is langsgeweest, hangt de bus nog met z'n neus in het water. "Ze komen nog terug, want ze hebben een takelwagen nodig en die hadden ze niet bij zich."  

Lees door onder foto

Wind blaast bakwagen over vangrail A9 - Foto: VLN Nieuws

Een paar uur later veroorzaakte de wind ook op de A9 problemen. Ter hoogte van Vijfhuizen blies de wind een bakwagen de vangrail op, waar het voertuig met de achterkant op bleef steken. Ook hier raakte niemand gewond, maar het ongeluk zorgde in beide richtingen voor veel verkeershinder. 

Lees door onder tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tijdens de hulpverlening en berging waren enkele rijstroken afgesloten. Getuigen melden dat automobilisten de rode kruizen boven de rijstroken massaal negeerden. Volgens onbevestigde berichten zijn er rond de tien boetes uitgeschreven. 

Vanwege het ongeluk met de bakwagen was de A9 lang dicht, maar de snelweg is zojuist weer vrijgegeven. Rond 15.30 uur staat er tussen Velsen en Rottepolderplein nog een file van ruim een uur. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]