Ga naar Content

Reportage: Blauw-Wit verliest, maar lijkt veilig en Groen Geel hoopt op wonder

De degradatiekraker Blauw-Wit tegen Groen Geel is in het voordeel beslecht van de korfbalclub uit de Wormer (19-21). Het betekende de eerst overwinning voor Groen Geel op Amsterdamse bodem, alleen levert de minimale winst weinig op in de strijd voor handhaving. "Dit is wel een teleurstelling, wanneer je zo dichtbij bent."

Reportage van de kelderkraker Blauw-Wit tegen Groen Geel - NH Nieuws

Met de steun van een grote supportersschare begon Groen Geel prima aan de wedstrijd in Amsterdam-West. Constant was er de voorsprong voor de ploeg van coach Christiaan Germans. Beide ploegen zochten halverwege de kleedkamers op met een 7-11 ruststand. 

Tekst loopt door onder de video.

Reacties coaches van Blauw-Wit en Groen Geel - NH Nieuws

In de tweede helft was het verschil regelmatig vier of vijf punten in het voordeel van Groen Geel. Toch verkleinde Blauw-Wit in de slotfase de achterstand en stond er aan het einde van de wedstrijd een 19-21 op het scorebord. Dat leverde 'mixed-feelings' op bij beide teams. "Enerzijds opgelucht, maar we zijn er nog niet." 

Tekst loopt door onder de video.

Reacties speelsters Blauw-Wit en Groen Geel - NH Nieuws

Met nog twee wedstrijden staat Blauw-Wit op de veilige nummer acht plek en Groen Geel staat negende in de Korfbal League. En betekent zeer waarschijnlijk play-down wedstrijden aan het einde van het seizoen voor de korfbalclub uit de Wormer. Het verschil tussen beide teams is twee punten. Bij een gelijke stand trekken de Amsterdammers aan het langste eind, vanwege het onderlinge resultaat. 

In NH Sport morgenavond op tv vanaf 17.10 uur een reportage van deze Noord-Hollandse degradatiekraker.

Lees ook