Ga naar Content

Daniel Harmzen en Groen Geel vlak voor cruciale fase uit elkaar: "Motivatie en energie ontbreekt"

Daniel Harmzen vertrekt per direct bij de korfballers van Groen Geel. De trainer, die al had aangegeven na dit seizoen te vertrekken, kan de energie en motivatie niet meer opbrengen voor de laatste fase van het seizoen. "Ik vind het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan."

Groen-Geel-Trainer Daniel Harmzen - Foto: Rene van Dam/Orange Pictures

"Soms is het beter om een andere vorm te kiezen die voor beide partijen beter is", zegt Harmzen tegen NH Sport. "We gaan een belangrijke fase in en ik vind dat daar een aantal extra stappen in gezet moeten worden om optimaal te kunnen presteren. Die motivatie en extra energie ontbreekt momenteel bij mij."

Tijd en energie

Het besluit om te stoppen speelde al langer door het hoofd van Harmzen, die onlangs een derde kindje heeft gekregen en daar ook veel tijd en aandacht aan besteedt. "Het speelt al wat langer door mijn hoofd. In eerste instantie is het dan aan het einde van het seizoen. In de weken die volgden, verandert er in dat gevoel niet zoveel. Dan moet je rationeel zo'n beslissing kunnen nemen."

Twee weken geleden werd bekend dat Harmzen aan het einde van het seizoen zou stoppen bij de korfballers uit Wormer. Hij verruilt Groen Geel voor TOP uit Sassenheim, waar hij als speler meerdere keren landskampioen mee is geworden. "Het was voor mezelf wel helder dat ik daar ooit wat zou gaan doen. Een aantal keren heb ik dat afgehouden en nu vond ik het een mooi moment. En daarnaast zag ik te weinig perspectief in Wormer."

De rest van de staf blijft vooralsnog wel zitten. Het is nog onduidelijk wie het seizoen als interim-trainer afmaakt bij Groen Geel, dat momenteel op de voorlaatste plaats in de Korfbal League staat. Zaterdag speelt Groen Geel de derby tegen Koog Zaandijk. Een samenvatting van die wedstrijd zie je op tv en op de site van NH Sport. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52