Ga naar Content

Zo zoeken bijna 100 oud-militairen naar vermiste vrouw in Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos is vandaag het decor van de zoektocht naar Jeen 29-jarige vrouw uit Haarlem, die sinds twee weken spoorloos is. Inmiddels is niet alleen de politie, maar ook het Veteranen Search Team naar haar op zoek. Coördinator Inno Rutting legt uit wanneer ze in actie komen en hoe ze te werk gaan.

Zo kamt het Veteranen Search Team het Amsterdamse Bos uit op zoek naar vermiste Jessica - VLN Nieuws

'We zijn ingezet door de politie', begint hij. "Op het moment dat de politie melding heeft van een vermissing, kunnen ze ons er bij vragen. En wij ondersteunen de politie." 

Lees ook

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat het Veteranen Search Team voornamelijk uit veteranen. 'Zo'n 85 procent', vertelt coördinator Rutting. "En 15 procent geüniformeerden, zoals politie, brandweer en boswachterij die erbij zitten." 

Het team 'kan binnen twee uur operationeel zijn', aldus Rutting. "Dan hebben we al het materiaal uitgezet en zijn de mensen aanwezig."  

Vier zoekteams

Tussen de zeventig en tachtig leden van het team zoeken vandaag in het bos naar de vermiste vrouw. "We hebben op dit moment vier groepen in het terrein. En die hebben verschillende sectoren, zodat we ook dingen kunnen uitsluiten."  

"We hebben diverse specialiteiten in huis om de politie te ondersteunen"

Inno Rutting, coördinator

Hoe lang ze vandaag doorgaan met zoeken, staat nog niet vast. "De gesteldheid van de mensen is belangrijk, want ze moeten behoorlijk wat lopen op linie. En je moet scherp blijven, dus als de scherpte eruit gaat, zullen er mensen afvallen en kijken we wat we nog kunnen doen, maar meestal gaan we wel lang door."  

Bikers

Behalve te voet wordt het bos ook op de fiets uitgekamd. "We hebben ook bikers, die zetten we ook in. En aan de hand van de vraag van de politie kunnen we ook drones inzetten. We hebben ook een onderwaterdrone. En een tracker-team, dat zijn speciale mensen die sporenonderzoek kunnen doen. Dus we hebben diverse specialiteiten in huis om de politie te ondersteunen."  

Lees door onder de foto

Veteranen Search Team kamt Amsterdamse Bos uit op zoek naar vermiste vrouw - Foto: VLN Nieuws

Mocht het Veteranen Search Team de vermiste vrouw vinden, dan zit het werk voor de vrijwilligers er op. "De rest is aan de politie. Die neemt het gebied vanaf dat moment over, wij trekken ons dan terug."

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]