Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

nl

Venneper (22) bedreigt automobilisten met fles wodka, omstanders in vuurlinie politie

5 maart 2023, 10.33 uur · Aangepast 5 maart 2023, 11.20 uur · Door Jouri Bakker

Een 22-jarige Nieuw-Venneper heeft gisteravond op de A4 vanuit een bestelbus de nodige automobilisten de stuipen op het lijf gejaagd. Hij deed alsof hij een vuurwapen op de auto's richtte, waarna de politie hem en de andere inzittenden met getrokken dienstwapens uit de auto haalde. Bij het doorzoeken van de auto bleek het 'vuurwapen' geen munitie, maar alcohol te bevatten. 

De 'wodkafles' bron: Politie Amsterdam - Politie Amsterdam

Meerdere automobilisten meldden rond 18.15 bij de politie dat een inzittende van een  bestelbus een lang vuurwapen op hen heeft gericht. Onmiddellijk worden er agenten op af gestuurd. Die krijgen de bestelbus op de Pieter Braaijweg in Amsterdam-Oost in het vizier. Zodra de bestuurder de bus aan de kant heeft gezet, gaan agenten met getrokken wapens op het voertuig af en sommeren de inzittenden eruit te komen. 

Fles

Zodra alle inzittenden gehoor hebben gegeven aan dat bevel, worden ze op de grond in de boeien geslagen. Als vervolgens de bus wordt doorzocht, blijkt er geen vuurwapen in te liggen. Wel treffen agenten een fles wodka aan in de vorm van een automatisch vuurwapen, waarmee de Venneper kort daarvoor had gedreigd. 

De 22-jarige Haarlemmermeerder is voor verhoor meegenomen naar het bureau. Nadat de andere drie inzittenden waren verlost van hun handboeien mochten zij gaan.  

Omstanders in vuurlinie

Tijdens de zogeheten uitpraatprocedure aan de Pieter Braaijweg kregen niet alleen de verdachten, maar ook enkele omstanders onbedoeld politiewapens op zich gericht. De politie is met hen in gesprek gegaan en heeft hen slachtofferhulp aangeboden. Een van de omstanders was zo geschrokken dat de politie haar thuis heeft gebracht.  

De politie adviseert bezitters van dit soort 'nepwapens' deze altijd thuis te laten. Voor omstanders is vaak niet te zien of het om een echt of een nepwapen gaat. Ook de politie kan dit niet altijd goed inschatten, waarmee de eigenaar het risico loopt dat agenten onnodig hun dienstwapens gebruiken. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]