Ga naar Content

'Vechter' Bilal Ould-Chikh heeft haat-liefdeverhouding met Jonk: "Ben direct"

Vlak voor tijd schiet Bilal Ould-Chikh de bevrijdende 2-1 binnen namens FC Volendam. Na meerdere vervelende situaties liet de technische aanvaller nu zijn voeten spreken. Met een brede glimlach stond Ould-Chikh dan ook na afloop de pers te woord. "Ik ben een vechter"

FC Volendam-speler Bilal Ould-Chikh over z'n belangrijke treffer - NH Nieuws

"Er komt dan veel emotie los", vertelt een zeer uitbundige Bilal Ould-Chikh over het vieren van zijn doelpunt. "Ik trok een sprint van de ene naar de andere kant van het veld uit blijdschap." Mede door de treffer van de 25-jarige Blaricummer won FC Volendam het zeer belangrijke degradatieduel van FC Emmen met 3-1.

Haat-liefdeverhouding

Over de voetballende kwaliteiten van Ould-Chikh bestaan geen enkele twijfels. Als groot talent debuteerde de snelle buitenspeler al op zestienjarige leeftijd voor FC Twente in de eredivisie. Na de nodige mislukte avonturen is Ould-Chikh bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Volendam. Trainer Wim Jonk houdt er een 'haat-liefdeverhouding' op na met zijn pupil. "Hij kan vreselijk goed voetballen, maar hij vindt druk en spanning moeilijk."

Tekst loopt door onder de video.

FC Volendam-trainer Wim Jonk heeft haat-liefdeverhouding met Bilal Ould-Chikh - NH Nieuws

Schorsingen

De Volendamse-oefenmeester zette Ould-Chikh twee keer dit seizoen disciplinair uit z'n selectie. "Ik ben een jongen met een mening en best wel direct", is Ould Chikh zelfkritisch over die situaties. "Of het terecht of niet terecht was, is nu niet belangrijk."

Tekst loopt door onder de video.

"Ik ben een vechter", aldus FC Volendam-speler Bilal Ould-Chikh - NH Nieuws

De goal van Ould-Chikh betekende z'n tweede van het seizoen. Zijn doelpuntenrecord staat op drie treffers. Dat deed hij vorig seizoen voor de palingboeren in de eerste divisie.

Lees ook