Ga naar Content

AZ-coach Pascal Jansen verwacht taai Vitesse en spannende race om titel

Met nog elf wedstrijden te gaan komt het einde van het seizoen langzaam in zicht. AZ opent deze 24e speelronde met morgenavond een uitwedstrijd tegen Vitesse. Een tegenstander waar tegen trainer Pascal Jansen graag iets wil goed maken. 

Trainer Pascal Jansen over tegenstander Vitesse en de ranglijst - NH Nieuws

"Het is een taaie en goed georganiseerde tegenstander", aldus Pascal Jansen een dag voor de wedstrijd voor de camera van NH Sport. Eerder dit kalenderjaar speelde AZ teleurstellend 1-1 gelijk tegen Vitesse. "Waarschijnlijk krijgen we daar een pittige kluif aan."

Spannende race

AZ kent wat mindere weken. Zo verloren de Alkmaarders onlangs in Rotterdam de kraker van Feyenoord en speelde AZ twee keer gelijk (Volendam, FC Utrecht). Daardoor staat de ploeg van Jansen nu op de derde plaats, vijf punten achter koploper Feyenoord. "De top vier staat heel dicht bij elkaar en per week varieert het. Het is gewoon een heel spannende race."

Tekst loopt door onder de video.

Trainer Pascal Jansen is onder de indruk van de stabiliteit van Wouter Goes - NH Nieuws

In Arnhem kan Jansen niet beschikken over de geblesseerde spelers Sam Beukema, Riechedly Bazoer, Zinho Vanheusden, Bruno Martins Indi en Dani de Wit. Verder ontbreekt de geschorste Jordy Clasie.

Wouter Goes

Flink gehavend is de Alkmaarse ploeg dus, maar dat geeft wel kansen aan nieuwe talenten. Dat bleek de afgelopen weken wel met Wouter Goes. De pas achttienjarige Amsterdammer valt op in het centrum van de defensie. "Ik vind dit prachtig om van dicht bij mee te mogen maken."

Vitesse - AZ begint morgenavond om 20.00 uur en is live te volgen op NH Radio. De uitzending begint een uur eerder, om 19.00 uur.

Werelddoelpunt

Tot slot de Youth League. AZ onder negentien won gister met 3-0 op bezoek bij FC Barcelona. Een grootse prestatie waarmee de jonge Alkmaarders zich plaatsten voor de kwartfinale van deze jeugdige Champions League opzet. Hoogtepunt was de treffer van Kees Smit, een doelpunt vanaf de middenlijn. "Fantastisch moment in een prachtige wedstrijd."

Tekst loopt door onder de video's.

Vol bewondering zag Pascal Jansen de wereldgoal van Kees Smit - NH Nieuws

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Real Madrid is de tegenstander voor de Alkmaarse talenten in die kwartfinale van de Youth League. Het duel vindt plaats in Wijdewormer op het trainingscomplex op 14 of 15 maart.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52