Ga naar Content

Naarder voetbalclub stuurt speler weg na mishandelen tegenstander, al eerder ongeregeldheden

De voetballer van de Naarder voetbalclub NVC die afgelopen weekend tijdens een wedstrijd een speler van de tegenstander zou hebben mishandeld, is niet meer welkom bij de club. Dat laat het bestuur weten. De 'geweldsexplosie' van afgelopen weekend zou volgens andere teams uit de competitie niet op zichzelf staan. 

Foto: NH Nieuws

Het ging afgelopen weekend flink mis op de velden van de Naarder voetbalclub toen het tweede elftal voetbalde tegen het Blaricumse BVV. Een groep van zes of zeven NVC-spelers raakten slaags met twee spelers van de tegenstander, waarbij de aangehouden speler het felst tekeer zou zijn gegaan.

De bewuste speler zou met de tegenstander hebben gevochten en hem zelfs tegen zijn hoofd hebben getrapt toen hij op de grond belandde. De man werd daarop ook aangehouden.

De Blaricumse club deed na de wedstrijd aangifte, waarop de Naarder speler - een 29-jarige Hilversummer - werd gearresteerd. 

Lees ook

Het elftal van de club werd maandagavond ontboden door het bestuur om hun verhaal te doen over de gebeurtenissen. Slechts de helft kwam opdagen, de rest liet zonder tegenbericht verstek gaan. Volgens de spelers die er wel waren om 'privéredenen'. 

Spelers ontkennen

Acht spelers bekenden voor het bestuur de vechtpartij, maar ontkenden allemaal zelf geschopt of geslagen te hebben. Wie er wel precies geweld zou hebben gepleegd wisten ze niet, omdat de tenues van de twee clubs te veel op elkaar leken. 

De scheidsrechter van de wedstrijd verklaarde wel dat één van de NVC-spelers een kaakslag zou hebben uitgedeeld aan een tegenstander. 

Niet het eerste incident

De verklaringen van het Naarder elftal staan haaks op de verklaringen van de tegenstander. Voetbalbond KNVB heet ondertussen besloten de vechtpartij verder te onderzoeken, ook de politie doet dat nog. 

Het is niet het enige incident dat onder de loep ligt. Na de vechtpartij van afgelopen weekend en de daardoor ontstane ophef hebben nog twee andere teams hun beklag gedaan. Er zouden eerder onveilige situaties geweest toen zij tegen de Naarder voetbalclub speelden. Er kwam zelfs een filmpje boven water waarop te zien is hoe een speler van het Naarder team een nekklem toepast op een speler van de tegenstander. 

Team uit competitie gehaald

Vanwege de geweldsincidenten en alle onrust heeft NVC besloten het tweede elftal terug te trekken uit de competitie. De wedstrijden van het team zouden 'risicowedstrijden' zijn. 

Voordat het bestuur dat kon mededelen aan het elftal, liet het team zelf ook al weten dat ze niet meer willen voetballen. De speler die de tegenstander geslagen zou hebben, is de laan uitgestuurd.