Ga naar Content

Naardense voetbalclub wil onderste steen boven na flinke vechtpartij, elftal ontboden

De Naardense voetbalclub NVC wil de onderste steen boven van de vechtpartij gistermiddag tussen de spelers van de club en de Blaricumse tegenstander BVV'31. Alle spelers van het bewuste elftal moeten morgen voor het bestuur verschijnen om te vertellen wat er is gebeurd. Door de vechtpartij raakten zeker twee spelers van de tegenstander gewond. 

Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Nadat de wedstrijd tussen de teams gisteren rond 15.45 uur eindigde, brak het geweld los. Volgens de politie, die het gevecht 'een geweldsexplosie' noemt, werd een lid van BVV'31 in de dug-out door zes tot zeven personen belaagd en mishandeld. Een 29-jarige speler van de Naardense club werd door de politie meegenomen voor verhoor. 

NVC-voorzitter Frans Bartelet noemt het geweld 'onacceptabel' en wil uitzoeken hoe het zo mis kon gaan: "We gaan morgen in gesprek met het team. We willen onderzoeken wat er precies is gebeurd en alle kanten van het verhaal horen", zegt hij. 

Lees ook

Irritaties al tijdens de wedstrijd

Wat de aanleiding van de vechtpartij was, is bij hem nog niet duidelijk: "Daar heb ik verschillende verhalen over gehoord. Tijdens de wedstrijd schijnen er al irritaties te zijn geweest, dat moeten we onderzoeken."

Bartelet vindt het daarom nog te snel om conclusies te trekken of om maatregelen te nemen tegen de spelers die betrokken waren bij het gevecht: "Het is heel makkelijk om snel te oordelen. Maar er zijn nog veel open einden die we eerst willen onderzoeken. Buiten kijf staat dat voor geweld geen plek is bij ons. Bovendien wordt de goede naam van de vereniging door incidenten als deze geschaad", aldus Bartelet. 

Nadat de feiten bekend zijn neemt het bestuur een standpunt in, schrijft de club op hun website

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.