Ga naar Content

Wegen VZV en Rolf Schulte scheiden aan einde van het seizoen

Rolf Schulte is na dit handbalseizoen niet meer de trainer van VZV. De eredivisieploeg uit 't Veld maakt bekend dat er na vijf seizoenen een einde komt aan de samenwerking. 

VZV-trainer Rolf Schulte - Foto: Orange Pictures

De 53-jarige Schulte was sinds 2018 in dienst bij VZV. Daarvoor was Schulte trainer van het Purmerendse Vido. In alle vier de voltooide seizoenen met Schulte aan het roer werd de top vier gehaald en plaatste de club zich elk jaar voor Europees handbal. Dit seizoen gaat het een stuk minder en is de club verwikkeld in de strijd om degradatie.

"We hebben samen met de speelster het huidige seizoen uitvoerig geëvalueerd en daaruit kwam voort dat het merendeel toe was aan nieuw gezicht voor de groep. Uiteraard was Rolf zelf erg teleurgesteld, maar hij zei ook altijd dat een trainer slechts een passant is", vertelt Irene Klaver namens het bestuur van VZV.

"We hebben er namelijk het volste vertrouwen in dat we niet gaan degraderen"

VZV-Bestuurslid Irene Klaver

"We hebben met Rolf mooie momenten meegemaakt. In het eerste jaar haalden we gelijk Europees handbal", gaat Klaver verder. "Het waren ook niet zozeer de mindere resultaten van dit seizoen waardoor we de samenwerking hebben beëindigd. We kiezen er daarom voor om Rolf nog het seizoen te laten afmaken. We hebben er namelijk het volste vertrouwen in dat we niet gaan degraderen." 

VZV gaat zich de komende weken beraden op een opvolger voor Schulte.

Degradatiestrijd

Dit seizoen staat de ploeg uit 't Veld na negentien wedstrijden op een teleurstellende tiende plaats. Als de club bij de plekken negen tot en met twaalf eindigt, betekent dat er aan het einde van het seizoen gespeeld gaat worden in de degradatiepoule. De eerst volgende wedstrijd van VZV is op 11 maart. Dan staat de uitwedstrijd tegen Volendam op het programma. 

Lees ook