Ga naar Content

Texelse ondernemer Koen Witte moet niets weten van 'overvol Texel': "Het stoort mij"

Het is sinds een aantal dagen voorjaarsvakantie, dus het populaire toeristeneiland Texel stroomt weer vol met toeristen. Zou je zeggen. Maar dat valt volgens de Texelse horecaondernemer Koen Witte (30) wel mee. Zijn strandtenten worden het hele jaar door goed gevonden, maar van overmatige drukte is volgens Koen op het gehele eiland geen sprake. 

Koen Witte - Foto: NH Nieuws / Kelly Blok

Met twee eigen strandtenten op Texel, Beachclub Twenty en Beachclub Texel, heeft Koen Witte al aardig wat seizoenen met toeristen meegemaakt. De jonge ondernemer is het totaal niet eens met de Texelaars die het te druk vinden op het eiland. "Het stoort mij altijd als mensen zeggen, Texel is te druk", vindt Koen. 

Wel is Koen Witte van mening dat de gemeente Texel steken heeft laten vallen de laatste jaren, waardoor er knelpunten zijn ontstaan in de infrastructuur en de parkeervoorzieningen op het eiland. "Als ze dat eerder hadden gezien dan had je de hele situatie niet gehad", aldus Koen. 

In onderstaande video deelt de ondernemer zijn ervaringen wat betreft drukte op Texel en vertelt hij waar volgens hem de verbeterpunten liggen. 

Horecaondernemer Koen Witte vertelt hoe hij denkt over toerisme op Texel - NH Nieuws

NH360 over toerisme op Texel

Heeft Texel de grens van het toerisme bereikt? Hierop hoopt NH antwoord te krijgen. De verhalen komen vanuit alle kanten: 360 graden.

Van 28 februari tot en met 3 maart verplaatst NH een deel van de redactie naar Den Burg. Deze week zijn we dagelijks te vinden in het Glazen Paleis. 

Wil je meepraten? Iedereen is welkom om langs te komen en zijn/haar verhaal met ons te delen. Gewoon een kijkje nemen mag ook. Onze redactie is vanaf morgen te vinden in het Glazen Paleis, gelegen in het park de Wezentuin in Den Burg. 

Alle verhalen die vanaf Texel worden gemaakt, zijn te herkennen aan de NH 360º vormgeving boven de artikelen. Een bundeling van de verhalen is te vinden op nhnieuws.nl/360texel.

Lees ook