Ga naar Content

NH verplaatst redactie naar Texel: week lang verhalen over dilemma toerisme

Het is voorjaarsvakantie, hét begin van de aanzwellende toeristenstroom op Texel. Maar kan het eiland die hausse nog wel aan? Dat vragen de eilandbewoners zichzelf ook af: moeten ze de toeristensector de ruimte geven of gaat de rem erop? Op die centrale vraag zoekt NH Nieuws de antwoorden, bekeken van alle kanten. Lees, kijk en luister deze week mee met deze serie: 360 graden op Texel.

Team NH onderweg naar Texel - Foto: Laura Gremmee / NH Nieuws

Van 28 februari tot en met 3 maart verplaatst NH een deel van de redactie naar Den Burg. Deze week zijn we dagelijks te vinden in het Glazen Paleis. Morgen maken we daar ook live radio: tussen 12.00 en 14.00 uur komt het programma Lunchroom ervandaan.

Toekomstplan

Met de voorjaarsvakantie barst het toeristisch seizoen weer los, Texel staat op het punt weer vol te stromen. Sinds corona is het steeds populairder als vakantie-eiland, maar kan het dat aan? NH Nieuws brengt de hele week verhalen uit alle hoeken van het eiland.

Texel heeft een groot dilemma: het eiland is afhankelijk van toerisme, maar worstelt ook met de impact daarvan. Om er toch iets van grip op te krijgen, heeft de gemeente het 'Toeristisch Toekomstplan' geschreven, met daarin onder meer strengere regels voor bed and breakfasts. Het plan ligt nu ter inzage, dus elke eilandbewoner mag er zijn zegje over doen. Hoe valt dit bij horecaondernemers, eilanders, natuurbeschermers en niet te vergeten bij de toeristen zelf? NH wil het deze week vanuit alle kanten belichten.

Het angstbeeld van Texel is dat het toerisme doorslaat. Dit is het geval op het Duitse waddeneiland Sylt, ook wel het Saint Tropez van het Noorden. Samen met Texelaar André van der Vliet bezocht NH het eiland vol miljoenenvilla's. Hoe is het om daar te leven? Daarover vanavond meer op nhnieuws.nl.

Deel je verhaal

Wil je meepraten? Iedereen is welkom om langs te komen en zijn/haar verhaal met ons te delen. Gewoon een kijkje nemen mag ook. Onze redactie is vanaf morgen te vinden in het Glazen Paleis, gelegen in het park de Wezentuin in Den Burg.

Alle verhalen die vanaf Texel worden gemaakt, zijn te herkennen aan de NH 360º vormgeving boven de artikelen. Een bundeling van de verhalen is te vinden op nhnieuws.nl/360texel.

Het Glazen Paleis in Den Burg - Foto: Laura Gremmee / NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]