Ga naar Content

Katerige AZ-fans zagen 'wanprestatie' en misten de trommels

Teleurgesteld keerden gisteravond 1200 AZ-fans huiswaarts vanuit Rotterdam. Vlak daarvoor zagen zij hun club in de slotfase met de 2-1 verliezen van Feyenoord. Op the day after belden we met drie Alkmaarse supporters. "De kater is wel flink aanwezig vandaag, ik voel me vrij ellendig."

Een vol AZ-uitvak in de Rotterdamse Kuip - Foto:

"Het is natuurlijk zonde dat het doelpunt van Feyenoord in de laatste minuut viel", vertelt Joey Ligthart uit Waarland. De AZ-fan keek uit naar de kraker, maar moet op deze zondag de nederlaag wel even verwerken. "Dit doet pijn. Al is de nederlaag terecht." Deze mening deelt ook Matthijs Keuning. Ook hij steunde AZ in het bomvolle uitvak in De Kuip. "De uitslag komt overeen met het vertoonde spel, alleen is dit een hele dure nederlaag."

Vuurwerk

"Ik zag door het vele vuurwerk in het begin helemaal niets van de wedstrijd", blikt Ligthart terug op de opkomst van beide teams. "De eerste paar minuten heb ik op mijn telefoon gekeken." Van die ambiance kon Keuning wel genieten, alleen viel het daarna wat tegen met de sfeer. "Het was vrij stil in ons vak, dat kwam ook door de afwezigheid van trommels en een megafoon. Dat maakt een groot verschil en daarnaast was de wedstrijd niet echt attractief. Wel jammer, want normaal zijn wedstrijden in De Kuip veel sfeervoller."

Tekst loopt door onder de foto.

In het midden AZ-fan Joey Ligthart met z'n vrienden in De Kuip - Foto:

Thuis voor de buis in Alkmaar zat Marius Wiegman. De verslaggever van AZ Fanpage keek samen met wat vrienden naar de topper. "Ik ben hier wel echt chagrijnig van. Voor mijn gevoel zat alles tegen. Het doelpunt in de laatste minuut, een handsbal bij de 1-1 en AZ speelde gewoon heel slecht."

"Pavlidis hoort de beste spits van de eredivisie te zijn, maar daar was gister niks van te zien"

AZ-fan Joey Ligthart

 Het matige spel van AZ was opvallend, aangezien de Alkmaarders het zeer goed deden in 2023. En vorige week won de ploeg van Pascal Jansen nog overtuigend met 5-0 in eigen huis van Excelsior. "Ik vond dit wel een wanprestatie van AZ", is Ligthart kritisch op zijn ploeg. "Pavlidis hoort de beste spits van de eredivisie te zijn, maar daar was gister niks van te zien. Alleen Wouter Goes en Jordy Clasie haalden hun niveau."

"Geen schot op doel"

"Misschien missen we Dani de Wit wel meer dan we denken", zoekt Wiegman naar een verklaring voor de slechte Alkmaarse vertoning in Rotterdam-Zuid. "Ik miste de overtuiging. De verdediging vond ik nog wel redelijk, maar aanvallend speelden we niks klaar. Ik heb geen schot op doel gezien."

Door dit resultaat is het verschil met Feyenoord opgelopen naar vijf punten en moet AZ oppassen dat het niet verder zakt op de ranglijst. Keuning: "We lagen al uit de beker, dus dat betekent twee belangrijke nederlagen in een korte periode. Ik hoop dat AZ zich snel weer herstelt en dan denk ik dat de tweede of derde plek echt wel mogelijk is."

Tekst loopt door onder de foto.

AZ-fans in De Kuip - Foto:

De nederlaag en ook het vertoonde spel heeft de AZ-fans weer met twee benen op de grond gezet. Toch blijft Ligthart trots op wat zijn ploeg dit seizoen heeft laten zien. "Als je in de zomer tegen me zei dat AZ zou mee zou strijden om de titel, dan had ik daar voor getekend. En nog steeds ben ik blij dat we meedoen om de tweede plek, alleen het kampioenschap heb ik wel uit m'n hoofd gezet."

Ook Wiegman ziet de schaal dit jaar niet naar Alkmaar komen. "Ik denk dat titel gaat tussen Feyenoord en Ajax. AZ moet vol gaan voor die tweede plek. Volgende week tegen Cambuur moeten we gewoon winnen en dan komen hopelijk een paar geblesseerde spelers weer terug."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52