Ga naar Content

Wie steekt hier een auto in de fik in Egmond aan Zee?

De geparkeerde auto op de Rooseveltstraat in Egmond aan Zee gisteravond is opzettelijk in brand gestoken. Dat blijkt uit camerabeelden in handen van NH Nieuws. Terwijl de vlammen uitslaan, is duidelijk te zien dat er iemand achter de auto vandaan komt en hard wegrent.

Brandstichter rent weg bij in de fik gestoken auto - NH Nieuws

Gisteravond laat kreeg de brandweer een melding binnen van een in brand gestoken auto aan de Rooseveltstraat in Egmond aan Zee. Bij aankomst bleek de achterkant van een witte Volkswagen Polo in de hens te staan. 

Op de beelden is te zien dat de persoon die de auto in de fik steekt, een donkergekleurde jas en een witte broek draagt. Vlak nadat de brand uitbreekt, komt een zwarte auto aangereden, waarvan de bestuurder mogelijk iets heeft gezien. Getuigen of mensen met meer informatie wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. 

Tekst gaat verder.

Foto: Foto: GLOCALmedia

Doordat de tank brandstof lekte, waren de vlammen erg lastig te blussen. "De auto liep veel schade op en kan niet meer worden gebruikt", laat een politiewoordvoerder weten. De eigenaar van de Polo heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en gaat de beelden bekijken.

Dalende trend

De afgelopen tijd lijkt het bijna elke week raak en gaat er ergens in Noord-Holland een auto in vlammen op. Toch blijkt uit jaarcijfers van 2019/2022 dat er geen sprake is van een toename in de provincie. "Er is juist sprake van een dalende trend, vooral in Zaanstad", aldus Politie Noord-Holland.

Lees ook