Ga naar Content

Ajax vindt in Dave Vos opvolger van John Heitinga bij beloftenelftal

Ajax heeft de opvolger van John Heitinga gevonden om het seizoen bij Jong Ajax af te maken. Dave Vos keert terug op De Toekomst en zal het beloftenteam tot het einde van het seizoen leiden. De 39-jarige oefenmeester was eerder werkzaam als jeugdtrainer bij de Amsterdammers.

Dave Vos was eerder werkzaam als jeugdtrainer bij Ajax - Foto: Pro Shots

"Ik ben een echte Ajacied en heb veel aan de club te danken”, zegt Vos op de website van Ajax.. "Daarom doe ik graag iets terug nu Ajax weer een beroep op mij doet. Ik ken de spelersgroep goed uit mijn vorige periode bij de club en heb veel zin de spelers verder te helpen in hun laatste stappen richting het hoogste niveau."

Nadat John Heitinga het stokje overnam van Alfred Schreuder bij het eerste elftal van Ajax, stond assistent-trainer Michel Kreek voor de groep. Kreek zal onder Vos opnieuw assistent van Jong Ajax worden. De rest van de technische staf blijft hetzelfde.

Vos werkte voorheen in de jeugdopleiding van Ajax. Hij trainde onder meer de Onder 17 en Onder 18 van Ajax. Bij Jong Ajax was hij assistent-trainer onder Mitchell van der Gaag. In november 2021 vertrok hij naar Rangers FC waar hij assistent-trainer onder Giovanni van Bronckhorst was. Vos voltooide onlangs ook de cursus Coach Betaald Voetbal.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52