Ga naar Content

Zaankanters hebben dolle pret en autopech met hun 'oude barrel' in Noorwegen

Veel sneeuw en hard gelach: team Elvis is pas drie dagen onderweg en heeft al heel wat avonturen beleefd. De Zaankanters Paul Kok, Erwin Vinke, Michael Leegwater en Ruud Huijgen rijden met hun Volvo uit 1990 de Carbage run in Scandinavië. Het idee: met een oud barrel de minder toeristische routes door Europa volgen, in dit geval dus in Scandinavië. 

De Zaankanters hebben veel lol tijdens de Carbage run - NH Nieuws

De Zaankanters filmen hun reis voor NH Nieuws. In bovenstaande video dansen de mannen in de sneeuw, hebben ze autopech en maken ze veel kilometers.

De rit gaat niet zonder slag of stoot. Er is veel sneeuw en de oude auto, die maar maximaal vijfhonderd euro mocht kosten, kan dit niet aan. Gelukkig schieten andere deelnemers de mannen te hulp. 

Punten verdienen

De mannen moeten tijdens de roadtrip gekke opdrachten doen. Zo gingen ze op zoek naar hout met een bepaald vochtigheidspercentage. "Het hout hebben we gevonden, maar niet met het juiste vochtigheidspercentage. Dus we hebben geen punten gekregen. Dat is jammer." 

Eerder vertelden de Zaankanters al aan NH Nieuws waarom ze meedoen:

Vier Zaanse vrienden rijden de Carbage run in Scandinavië - NH Nieuws

Team Elvis en hun Volvo moeten het nog een paar dagen volhouden. De vrienden houden NH Nieuws op de hoogte tijdens de tocht, dus binnenkort zal duidelijk worden of ze de eindstreep van hun roadtrip halen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]