Ga naar Content

Samenvatting: attractief duel levert het Amsterdamse Lebo de volle buit op

ASV Lebo heeft zondagmiddag Tigers Roermond met 6-3 verslagen. Een belangrijke zege voor de Amsterdammers in de kampioenspoule van de eredivisie, aangezien de Limburgers een directe concurrent zijn richting de play-offs. Uitblinker was Omar Tissoudali, de aanvoerder van de Amsterdamse zaalvoetbalclub scoorde drie keer. 

Samenvatting ASV Lebo - Tigers Roermond - NH Nieuws

Lebo kende een slechte start in de kampioenspoule met verliespartijen tegen FC Eindhoven en FC Marlène. En tegenstander Tigers Roermond versloeg vorige week nog vrij verrassend regerend landskampioen Hovocubo. De ploeg van Zaid el Morabiti was dus gewaarschuwd.

Eigen doelpunt

Al vroeg in de wedstrijd lieten de Amsterdammers duidelijk merken dat er weinig te halen viel in sporthal Calvijn. Via Lotfi Attahiri kwam Lebo op voorsprong en Omar Tissoudali verdubbelde even later de voorsprong naar 2-0. Toch kwamen de bezoekers via een eigen doelpunt van Lebo-speler Redouan el Bousklaoui weer terug in de wedstrijd.

Tekst loopt door onder de video.

Zaid el Morabiti kreeg energie en hoop van zijn team - NH Nieuws

Daarna golfde het spel op en neer en zagen de ongeveer driehonderd toeschouwers een zeer vermakelijk schouwspel. Zo scoorden voor rust nog Mohamed Chih en Ismael Bouhalhoul voor de zaalvoetbalclub uit Amsterdam-West. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een ruststand van 4-3. 

Hattrick

In het tweede bedrijf breidde Lebo de voorsprong uit naar 6-3. Dankzij twee goals van topscorer Tissoudali. De aanvoerder staat door z'n hattrick op vijftien treffers dit seizoen. En belangrijker is dat Lebo weer de aansluiting heeft gevonden met de top van het klassement. De Amsterdammers blijven wel vijfde, maar hebben nu net zoveel punten als Tigers en FC Marlène. De Heerhugowaarders speelden 1-1 tegen Groene Ster uit Vlissingen. 

Tekst loopt door onder de video.

Omar Tissoudali over z'n hattrick en z'n fanschare - NH Nieuws

De eerste vijf ploegen uit de kampioenspoule plaatsen zich aan het einde van de competitie sowieso voor de play-offs. En de nummer zes speelt nog een beslissingswedstrijd tegen de winnaar van de degradatiepoule.

Uitslagen in de degradatiepoule:

Leekster Eagles - HV Veerhuys 2-2
Texel'94 - RKAV Volendam 2-2
AGOVV - VNS United 3-5

Later vanavond verschijnt de samenvatting van dit duel in dit artikel.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52