OFC verslaat HHC verrassend, AFC loopt uit op concurrent

OFC heeft vanmiddag opnieuw een titelkandidaat verrast in de tweede divisie. Ditmaal was HHC uit Hardenberg het slachtoffer, 2-0. Eerder pakte de degradatiekandidaat al punten tegen AFC en De Treffers. Koploper AFC profiteerde optimaal (2-0 winst op Rijnsburgse Boys) en heeft nu zes punten meer dan HHC.

Niels Springer juicht na de 2-0 - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

De thuisploeg begon sterk tegen OFC en kreeg een kans via Jurjan Mannes in de derde minuut. Deze inzet werd gekeerd door doelman Ischa Bouwman. Vlak voor de rust sloegen de Oostzaners tweemaal toe. Eerst was het Niels Butter en twee minuten later scoorde Niels Springer: 2-0.

Het was vooral aan Bouwman te danken, dat OFC het volle pond pakte. Zo kregen Rob van der Leij, Joerie Church en Mannes mogelijkheden. Steeds was de doelman van OFC spelbreker.

OFC blijft ondanks de overwinning laatste in de tweede divisie.

Cody Claver maakte de openingsgoal - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Koploper AFC heeft optimaal geprofiteerd van de uitglijder van concurrent HHC. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij Rijnsburgse Boys met 2-0. AFC speelde vrijwel de gehele wedstrijd tegen tien man na een snelle rode kaart voor Bram de Bruin. Verdediger Cody Claver scoorde na achttien minuten de openingstreffer.

Het duurde tot de 96e minuut, voordat de beslissing viel. Matthijs Jesse maakte toen de 2-0. Door de zege staat AFC zes punten voor op HHC, De Treffers (nummer drie) heeft negen punten minder.

Koninklijke HFC won met 1-0 van Scheveningen door een treffer van Zakaria Eddahchouri. Jong FC Volendam ging met 2-0 onderuit tegen Kozakken Boys.