Ga naar Content

Trainer Alfred Schreuder ontslagen bij Ajax

Ajax heeft trainer Alfred Schreuder op non-actief gesteld. Dat gebeurde vanavond na de wedstrijd tegen FC Volendam (1-1). Aanleiding zijn de slechte resultaten. Ajax heeft de laatste zeven competitiewedstrijden niet gewonnen en staat op de vijfde plaats in de eredivisie.

Algemeen directeur Edwin van der Sar over het ontslag van trainer Alfred Schreuder - NH Sport / Stephan Brandhorst

De clubleiding maakte het besluit een halfuur na afloop van de de teleurstellend verlopen wedstrijd tegen Volendam bekend. Ook assistent Matthias Kaltenbach moet vertrekken. De  assistenten Michael Reiziger en Richard Witschge zullen morgen de training leiden.

Schreuder werd ruim een half jaar geleden aangesteld als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag. Zijn contract liep nog tot de zomer van 2024.

Tekst loopt door onder de video.

Van der Sar: "Als trainer van Ajax moet je in de top kunnen voetballen met attractief voetbal" - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Na drie wedstrijden in november hebben we ook geëvalueerd. Daar zijn toen een aantal aanpassingen uit voortgekomen. We dachten dat we een andere herstart zouden beleven na het WK", vertelde algemeen directeur Edwin van der Sar rond middernacht op de persconferentie. "De druppel is deze wedstrijd geweest. Het gaat om het vertoonde spel. Het is een hele pijnlijke beslissing om te nemen, maar voor Ajax wel nodig."

Tekst gaat verder onder de foto.

Van der Sar: "Het leven is niet altijd fair, maar dit is wel noodzakelijk voor Ajax" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Wie Schreuder gaat opvolgen, is nog niet bekend. Zondag speelt Ajax uit tegen Excelsior. Van der Sar: "De kans bestaat dat er zondag een nieuwe trainer staat, maar ik kan niks beloven." Op namen van mogelijke kandidaten, onder wie oud-trainer Peter Bosz, wilde Van der Sar niet ingaan.

Over zijn eigen aanblijven zei Van der Sar dat anderen daarover een beslissing nemen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52