Ga naar Content

Harde kern Ajax roept supporters op om witte zakdoekjes mee te nemen naar Ajax-FC Volendam

De F-Side, de harde kern van Ajax, roept supporters via social media op om donderdag witte zakdoeken mee te nemen naar de wedstrijd Ajax-FC Volendam. Hiermee willen ze tijdens de vijfde minuut massaal protesteren tegen de prestaties van trainer Alfred Schreuder. 

Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

"Helaas heeft Ajax op dit moment last van een zware griep. Neem dus je witte zakdoek mee", staat in een Instagrambericht van de harde kern. Ajax zakte zondag na gelijkspel tegen Feyenoord naar de vijfde plek in de Eredivisie, dat is de reden dat de F-Side ervoor kiest om de witte zakdoeken tijdens de vijfde minuut te tonen. 

Vanwege de tegenvallende resultaten van de Amsterdammers ligt het hoofd van Schreuder de laatste weken spreekwoordelijk op het hakblok. Na het gelijkspel van De Klassieker heeft Ajax inmiddels zes competitiewedstrijden op rij geen wedstrijd meer gewonnen. Nog altijd is 22 oktober (1-4 tegen RKC Waalwijk) de laatste zege voor de Amsterdamse club.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.