Ook Jong Ajax is het winnen verleerd

Net als het eerste elftal van Ajax heeft ook Jong Ajax moeite met het winnen van wedstrijden. Vanavond ging het team van trainer John Heitinga op eigen veld onderuit tegen Roda JC: 1-2. Het was de zevende opeenvolgende wedstrijd die niet werd gewonnen.

Warmerdam passeert zijn eigen keeper - Foto: Pro Shots / Henk Korzelius

Op sportpark De Toekomst vielen alle goals voor de pauze. Donny Warmerdam zette de Ajacieden na 24 minuten op 1-0. Hij kopte raak uit een vrije trap van Kristian Hlynsson. De IJslander stond na zijn rode kaart tegen De Graafschap gewoon in de basis, omdat de kaart was geseponeerd.

Vlak voor rust trok Dylan Vente, eveneens met een kopbal, de score weer recht. In de blessuretijd passeerde Warmerdam na een misverstand zijn eigen keeper Tom de Graaff: 1-2.

In de tweede helft lukte het de Amsterdamse beloften niet om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Jong Ajax bezet de vijftiende plaats in de eerste divisie en wist dit seizoen slechts vijf competitiewedstrijden te winnen. Alleen hekkensluiter Jong FC Utrecht won minder vaak (4).

Komende vrijdag gaat Jong Ajax op bezoek bij Helmond Sport.

Opstelling Jong Ajax: De Graaff; Gooijer (Martha/83), Aertssen, Warmerdam, Hato; Vos (Banel/20), Fitz-Jim (Misehouy/76); Regeer; Rasmussen, Lucca (Hansen76) en Hlynsson