Ga naar Content

Interesse in overname papierfabriek: volgende week duidelijkheid over doorstart Crown Van Gelder

Er zijn meerdere gegadigden om de failliete papierfabriek Crown Van Gelder over te nemen. Dat meldt Rocco Mulder, één van de curatoren van het bedrijf in Velsen-Noord. Om hoeveel geïnteresseerden het precies gaat is niet bekend, maar het zouden er meer zijn dan vijf, uit binnen- en buitenland. 

Crown Van Gelder - Foto: NH Nieuws / Thomas Jak

In afwachting van een mogelijke doorstart is de ruim 200 personeelsleden ontslag aangezegd. Dit is noodzakelijk om een uitkering van het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) in gang te zetten. De curator zegt dat het personeel een belangrijke rol speelt in een eventueel overnameproces.

Een mogelijke nieuwe eigenaar zal (voor een deel) gebruik willen maken van de huidige werknemers. Vandaag zijn er weer gesprekken met het personeel. De curator hoopt in de loop van volgende week de geïnteresseerde partijen op een rijtje te hebben. Dan kan het biedingsproces in gang worden gezet.     

Begin deze week werd bekend dat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd. Door de hoge prijzen voor energie en grondstoffen, in combinatie met een verminderde afzet, zag de directie geen toekomst meer voor het 126 jaar oude bedrijf. 

Lees ook

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]