Start van hoofdcontent

Velsen-Zuid

nl

Rein Smit grijpt kans en scoort drie keer: "De trainer wilde mij belonen"

24 januari 2023, 23.09 uur · Aangepast 24 januari 2023, 23.28 uur · Door Frank van der Meijden

Toen Rein Smit vanochtend wakker werd, had hij waarschijnlijk niet gedacht dat hij een hattrick zou maken tegen MVV. De spits van Telstar luisterde namelijk vanavond zijn eerste basisplaats van het seizoen op met drie heerlijke doelpunten. "Het was wel mijn doelstelling"

Telstar-spits Rein Smit luisterde zijn eerste basisplaats op met een hattrick - NH Sport

"Ik hoorde gisteren na de training dat ik zou gaan spelen. Mike Snoei zei dat ik het goed deed de laatste tijd. De trainer wilde mij belonen met een basisplaats", zei Smit na afloop van de 5-3 overwinning. 

"De bal gaat mee naar huis. Die krijgt een mooi plekje"

Telstar-spits Rein Smit

De 22-jarige Castricummer was met name te spreken over zijn tweede doelpunt. "Die vond ik het mooiste ja. Ik kreeg hem goed mee van Christos Giousis. Ik hield één keertje in en daarna gewoon schieten", aldus Smit, die zowel bij zijn tweede als derde treffer snoeihard raak schoot. "De bal gaat mee naar huis. Die krijgt een mooi plekje. Ik denk in mijn kamer"

Tekst gaat verder onder de video. 

Telstar-assistent Uli Landvreugd zag tot zijn grote vreugde Telstar vijf keer scoren - NH Sport

Vanwege een schorsing van Mike Snoei stond Uli Landvreugd vandaag voor de dug-out van Telstar. De assistent zag tot zijn grote vreugde dat de Witte Leeuwen tegen MVV veelvuldig het net vonden. "Het fijne was dat er energie naar voren was. Het spatte er vandaag echt helemaal vanaf. Dan klopt alles in zo'n wedstrijd", aldus Landvreugd. 

Groeien

De 51-jarige Landvreugd ziet dat er wat moois aan het ontstaan is bij Telstar. "We zijn dit jaar op sommige aspecten iets verder. Als we aan het begin van het seizoen iets meer geluk hadden gehad, dan hadden we iets hoger kunnen staan. Maar ik denk dat we nu staan waar we horen te staan. Momenteel vullen we het gewoon goed in."

Telstar-assistent Uli Landvreugd merkt dat er iets moois aan het ontstaan is bij Telstar - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52