Ga naar Content

Update staking streekvervoer: in Zaanstreek-Waterland rijdt ongeveer de helft bussen normaal

In Zaanstreek-Waterland rijdt ongeveer de helft van de bussen volgens de normale dienstregeling, laat vervoerder EBS weten. Het streekvervoer staakt vandaag en morgen. 

Foto: NH Nieuws

Buschauffeurs, machinisten en conducteurs leggen weer het werk neer, omdat de bonden en werkgevers tijdens het cao-overleg niet tot een akkoord zijn gekomen. Verslaggever Michel Gijsselhart is in Zaandam bij het kantoorgebouw van Connexxion. Daar hebben buschauffeurs zich verzameld om te staken. 

Vakbond is tevreden

FNV-bestuurder Marijn van der Gaag is tevreden het aantal leden dat vandaag het werk neerlegt en is gaan staken. "Het gaat goed. Ik schat dat aantal op zo een twee derde van ons en zegt dat naar schatting zo een twee derde van hun leden vandaag is gaan staken." Hij hoopt dat de werkgevers door de stakingen met een beter voorstel zullen komen. "Als dat niet gebeurd, dan zit er niks anders op en zullen wij verder gaan opschalen met onze acties. Hopelijk is dat niet nodig."

De eerder aangekondigde 'pittige' ochtendspits lijkt vooralsnog mee te vallen in Noord-Holland. Er werd veel extra drukte verwacht vanwege de gladheid, maar in onze provincie is het erg rustig. Wel heeft het KNMI voor het hele land code geel afgegeven vanwege het weer. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]