Ga naar Content

Gevreesde drukke ochtendspits blijft uit, ondanks stakingen en verwachte gladheid

De eerder aangekondigde 'pittige' ochtendspits lijkt vooralsnog mee te vallen in Noord-Holland. Er werd veel extra drukte verwacht vanwege de gladheid, maar in onze provincie is het erg rustig. Wel heeft het KNMI voor het hele land code geel afgegeven vanwege het weer. 

Archieffoto - Foto: AT5 / Luuk Koenen

Vanwege de verwachte lage temperaturen en neerslag, waarschuwt Rijkswaterstaat al sinds gisteravond voor plaatselijke gladheid. Er wordt daarom ook druk gestrooid. Waar al wel en waar nog niet gestrooid is, zie je op deze interactieve kaart.

Vanwege de gladheid houdt de ANWB rekening met een drukke en zware ochtendspits, maar dat lijkt in onze provincie dus mee te vallen. In Noord-Holland lijkt het volgens de ANWB tot nu toe zelfs rustiger dan normaal. 

Stakingen streekvervoer

Wie vanwege de waarschuwingen vanochtend kiest voor het openbaar vervoer doet er slim aan om voor vertrek een reisplanner te checken. Het streekvervoer staakt vandaag en morgen. Vakbond FNV verwacht dat veel van haar leden meedoen, waardoor het streekvervoer onder meer bij drukke vestigingen als Purmerend, Alkmaar en Zaandam flink ontregeld kan worden. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.