Ga naar Content

Sneeuw en stakingen: pittige ochtend- en avondspits verwacht

De ANWB verwacht donderdagochtend een 'pittige' ochtendspits door de geplande stakingen en het voorspelde winterse weer. De ANWB waarschuwt weggebruikers extra alert en voorzichtig te zijn en voor vertrek de actuele verkeerssituatie te raadplegen. 

Verkeersverwachting donderdagochtend 19 januari - Foto: ANWB

Een woordvoerder van de ANWB laat weten donderdag tijdens de ochtend- én avondspits een piek te verwachten. "Het voorspelde winterweer van het KNMI in combinatie met de stakingen binnen het regiovervoer zullen voor lange files op de weg leiden."

Thuiswerken

Hoewel de ANWB niet nadrukkelijk oproept om thuis te gaan werken, is hun verwachting dat veel mensen dit wel zullen doen. Algemeen geldt het advies: "Bekijk voor vertrek de actuele verkeersinformatie." Bij grote drukte op de weg wordt geadviseerd later de weg op te gaan. De grootste piek in de ochtendspits zal rond 08:30 uur zijn en in de loop van de ochtend weer verdwijnen. 

Plaatselijke gladheid

Net als de ochtendspits, wordt er ook veel drukte in avond op de weg verwacht. Door voorspelde winterse buien, kan het in het westen van het land plaatselijk glad zijn. Naar verwachting zullen daar dan ook de meeste files ontstaan. "Vorige week donderdag zagen we dat de files langer waren op plekken waar het regende. Het laat maar zien hoe onderhevig de situatie op de weg is aan het weer.

Station Haarlem - Foto: NH Nieuws/Jelle Dijkstra

Stakingen streekvervoer

Eerder vandaag werd al bekend dat vakbond FNV oproept tot een staking omdat de bonden en werkgevers niet tot een akkoord zijn gekomen. Naar verwachting zullen veel leden gehoor geven aan de oproep: "Wij verwachten dat het streekvervoer op veel plekken in Noord-Holland stil zal komen te liggen. Met name bij drukke vestigingen als Purmerend, Alkmaar en Zaandam zal het busverkeer flink ontregelt raken."

Onze verslaggever Bart van Zutphen ging in gesprek met buschauffeurs en reizigers over de staking van morgen. Bekijk hieronder de beelden.

OV staking, wat nu? - NH Nieuws

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.