Ga naar Content

Samenvatting: handbalsters VOC veel te sterk voor Volendam in eenzijdige derby

De handbalsters van VOC uit Amsterdam hebben vanavond een simpele zege geboekt op HV Volendam. Bij de rust was het verschil slechts vijf punten (18-13), maar in de tweede helft drukte VOC het gaspedaal in: 41-24. 

Samenvatting VOC - Volendam - NH Nieuws

De verwachtingen voor de derby waren hooggespannen. VOC staat bovenaan in de eredivisie, maar Volendam doet het verrassend goed met een vierde plaats. Bij de bezoekers ontbraken drie belangrijke speelsters. Er was daardoor van een spannende kraker nauwelijks sprake. Binnen de kortste keren stonden de Amsterdamse handbalsters op 3-0.

Tekst loopt door onder de video.

Aanvoerster van VOC is ondanks ruime winst wat kritisch op haar ploeg - NH Nieuws

De bezoekers konden daarna nog aardig mee en hielden voor rust de marge klein: 18-13. De tegenstand van Volendam verdween in de tweede helft snel, waardoor VOC kon uitlopen. Het werd uiteindelijk eenrichtingsverkeer naar het doel van de Volendamse handbalsters en het eindigde dan ook in 41-24. 

Tekst loopt door onder de video.

Balende Mabel Panhuis van Volendam na het verlies tegen VOC - NH Nieuws

Door de winst blijft VOC de koploper in de eredivisie bij de handbalvrouwen. En Volendam zakt een plekje naar positie vijf. Ook SEW kwam dit weekend in actie. Op bezoek bij DSVD in het Twentse Deurningen won de handbalclub uit Nibbixwoud met 30-37. Minder goed ging het met VZV uit 't Veld. De uitwedstrijd in Raalte tegen Kwiek ging verloren met 32-23.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52