Ga naar Content

FC Volendam knokt zich knap naar overwinning op RKC Waalwijk

FC Volendam heeft ook de tweede eredivisiewedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. Het werd tegen RKC Waalwijk 2-1. Mats Seuntjens zette de Brabanders nog wel op voorsprong, maar de Palingboeren knokten zich terug via Xavier Mbuyamba en Florent Sanchez Da Silva. 

Florent Sanchez Da Silva (r) juicht na zijn winnende treffer - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

In tegenstelling tot de midweekse bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen koos Wim Jonk voor dezelfde namen als tegen Cambuur. Robert Mühren, één van de spelers die rust kreeg in Friesland, werd gevaarlijk. Hij schoot uit kansrijke positie op de paal. Dat bleek een startschot, want een minuut later schoot Gaetano Oristanio snoeihard op de lat. Linksback Derry John Murkin kwam na een halfuur spelen goed weg. 

Hij maakte een spijkerharde overtreding op Julian Lelieveld en kreeg slechts geel. In deze fase creëerden de Palingboeren de meeste kansen, Oristanio mikte de bal even later net naast het doel. Vlak voor de rust kreeg RKC Waalwijk een gigantische mogelijkheid via Thierry Lutonda. Zijn schot werd gekraakt via Oskar Buur. 

Mats Seuntjens - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

RKC kwam sterker uit de kleedkamer en kreeg twee grote kansen op rij. Eerst schoot Shawn Adewoye net naast het doel. Enkele minuten later had Lutonda moeten binnen tikken, maar schoot hoog over. De bal kwam voor zijn voeten, nadat een inzet van Mika Biereth goed werd gekeerd door Filip Stankovic. Mats Seuntjens beloonde RKC en schoot de openingstreffer alsnog achter Stankovic: 0-1. Volendam liet zich niet kisten en kroop steeds meer uit zijn schulp. 

Uit een ragfijne vrije trap van Carel Eiting kopte Xavier Mbuyamba hard raak: 1-1. Hierna leek het duel te gaan eindigen in een gelijkspel. Dat veranderde na een assist van Oristanio op Florent Sanchez Da Silva. De huurling van Olympique Lyon schoot de bal onberispelijk achter Etienne Vaessen. In de slotfase kopte Mbuyamba de bal nog op de paal, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Het Nieuwe Oranje hield knap stand en pakte de tweede zege op een rij in de eredivisie. 

Door die tweede driepunter op rij klimt Volendam naar de zestiende plaats in de eredivisie. Excelsior is vrijdag de volgende tegenstander. 

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Buur (Plat/66), Mbuyamba, Mirani (Van Mieghem/66), Benamar, Murkin; Eiting, Sanchez; Oristanio (Flint/85), Mühren (Veerman/77), B. Ould-Chikh.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52