Ga naar Content

HFC-veteraan voetbalt tegen ex-internationals: "Jongensdroom komt uit, al ben ik een oude man''

Frederik de Nerée voetbalde nooit op een hoog niveau. Toch mocht de 52-jarige HFC-veteraan afgelopen weekend het veld delen met Frank de Boer, Aron Winter en Simon Tahamata. "Dat je een dagje met je helden van vroeger op het veld mag staan is geweldig'', vertelt De Nerée.

Frederik de Nerée geeft Glenn Helder een hand - NH Nieuws

In de traditionele Nieuwjaarswedstrijd namen de HFC Legends het op tegen de Ex-internationals, De selectie van de HFC Legends bestond uit zeventien spelers. Voornamelijk spelers die ooit in het eerste speelden. Toch was er ook een plekje vrij voor De Nerée. Hij betaalde op een veiling van de club 550 euro om mee te mogen spelen.

Bal afgesnoept

De Nerée moest in de eerste helft plaatsnemen op de bank. De tweede helft speelde hij volledig mee. Zo nu en dan snoepte hij de bal af van Glenn Helder en Rob Witschge. Het werd voor De Nerée een dag om nooit meer te vergeten. "Voordat ik daadwerkelijk ging spelen was ik zenuwachtig. Je gaat toch twijfelen aan je eigen kwaliteiten. Achteraf denk ik dat het best aardig ging. Ik had nog wel even langer kunnen spelen." 

''Hij was niet kapot te krijgen en kon nog wel een helft spelen''

HFC Legends-coach Waling Westra

De HFC Legends gingen met 4-2 ten onder tegen de ex-internationals. Ondanks dat De Nerée  niet in staat was om de wedstrijd te kantelen, was trainer Waling Westra meer dan tevreden met de invalbeurt van de veteraan. "Ik heb Frederik niet de hele wedstrijd laten spelen. In de rust vertelde ik nog dat als hij moe was ik hem altijd kon wisselen. Hij was niet kapot te krijgen en kon nog wel een helft spelen.''

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52