Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Opnieuw kan Ajax niet winnen, NEC snoept twee punten af

8 januari 2023, 16.28 uur · Door Milton Pus

Ajax heeft op bezoek bij NEC niet kunnen winnen. Het eindigde in Nijmegen 1-1. Daarmee hebben de Amsterdammers niet geprofiteerd van de misstappen van AZ, PSV en Feyenoord. Zij speelden ook gelijk. 

De Ajacieden balen flink na NEC-uit - Pro Shots / Thomas Bakker

Het negatieve gevoel dat Ajax voor de winterstop had, is niet weggespoeld tegen NEC. Bij de Amsterdammers ontbraken Steven Berghuis en Bergwijn wegens ziekte. De ploeg werd hardhandig wakkergeschud in de eerste minuten, nadat Landry Dimata net naast schoot.

 Ajax nam het initiatief over en werd veelvuldig gevaarlijk via Edson Álvarez, Davy Klaassen, Francisco Conceição en Kenneth Taylor. Vlak voor rust kregen de Amsterdammers loon naar werken. Klaassen schoot de bal snoeihard achter Jasper Cillessen na een voorzet van Dusan Tadic: 0-1. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Net als in de eerste helft schoot NEC uit de startblokken in het tweede bedrijf. Een vrije trap van Oussama Tannane, werd in het doel getikt door Dimata: 1-1. Ajax bleef hierna op zoek gaan naar de voorsprong. Zo kreeg Taylor opnieuw een grote kans, maar kopte hij over en ook Klaassen schoot de bal net naast het doel. 

Álvarez had nog dé mogelijkheid om Ajax alsnog de winst te bezorgen. Opnieuw was Cillessen spelbreker. Zoals wel vaker vandaag. Daardoor profiteerden de Amsterdammers niet van het puntenverlies van de concurrenten. 

Komende woensdag gaat Ajax op bezoek bij FC Den Bosch in de KNVB-beker. Enkele dagen later (zaterdag) spelen de Amsterdammers thuis tegen FC Twente. 

Opstelling Ajax: Pasveer; Sanchez, Timber, Rensch, Bassey; Álvarez, Taylor (Fitz-Jim/79), Klaassen; Conceição (Rasmussen/91), Tadic; Brobbey (Lucca/72)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52