Ga naar Content

Oppermachtige Stijn Appel uit Spanbroek wint strandrace van Egmond: "Komt als een verrassing"

Solo kwam Stijn Appel als eerste over de finish in Egmond. En daarmee schrijft de wielrenner uit Spanbroek de strandrace Egmond-Pier-Egmond op zijn naam. Appel klokte een tijd van 01:03,20. 

Stijn Appel na de winst in Egmond: "Niet verwacht, wel gehoopt. Dit komt als een verrassing" - NH Nieuws

In de editie van 2020 pakte Appel al brons, maar vandaag was hij dus de sterkste in Egmond. Vanaf het begin was de Spanbroeker actief in de kopgroep. Op een gegeven moment reed hij met Thijs Zonneveld richting de finish. Zonneveld maakte bij een strandopgang een fout en zo kon Appel solo richting de finish gaan. "Ik had dit niet verwacht, maar wel gehoopt. Dit komt als een hele mooie verrassing", was het commentaar van Appel na afloop.

"Dit komt als een hele mooie verrassing"

Winnaar Egmond-Pier-Egmond na afloop

Tweede eindigde Jordi Warlop en Thomas Joseph kwam als derde over de finish. Beide wielrenners komen uit België. 

Tekst loopt door onder de video.

Riejanne Markus en Stijn Appel over Egmond-Pier-Egmond - NH Nieuws

De afgelopen twee jaar werd de strandrace niet gehouden door corona. De laatste editie van 2020 werd gewonnen door Sebastian Langeveld. Hij stond vandaag niet aan de start. 

Vrouwen

Bij de vrouwen was Riejanne Markus uit Amstelveen de sterkste. Dit is voor de Nederlands kampioene op de weg ook haar eerste overwinning in Egmond. Pauliena Rooijakkers reed lang tijd aan de leiding, maar zij viel in de slotfase van de race. "Ik zag dat zij zich vast reed in het water. Toen zag ik haar springen en uiteindelijk vallen in het water. Toen heb ik volle bak gedemarreerd. Ik maakte op het einde nog een fout, maar gelukkig kon ik hem nog winnen", sprak Markus na afloop. 

Tekst loopt door onder de video.

Riejanne Markus wint voor het eerst Egmond-Pier-Egmond - NH Nieuws

In 2020 was Tessa Neefjes uit Wervershoof nog de sterkste. Morgen staat de halve marathon van Egmond op het programma. NH zendt deze winterklassieker live uit vanaf 12.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52