Ga naar Content

Alfred Schreuder: "Na Emmen geen contact meer gehad met Blind"

Geen handdruk, geen appje. Trainer Alfred Schreuder heeft na de opzienbarende transfer van Daley Blind van Ajax naar Bayern München geen contact meer met de voetballer gehad. "Nee, ik heb hem niet meer gezien", zei Schreuder vanmiddag op de persconferentie van de club in de aanloop naar de competitiewedstrijd van zondag tegen NEC.  

Foto:

Blind ging vandaag met zijn nieuwe club op trainingskamp naar Qatar. Eerder was hij kort op het trainingscomplex om afscheid van zijn collega's te nemen. Daarbij schudde hij Schreuder niet de hand, hoewel de trainer vertelde dat hij 'een normale band' had met Blind. "Daley is hier maar kort geweest en wij hebben ook andere dingen te doen. We zitten veel in vergadering. Het is mooi dat Daley naar Bayern kan. Dat is een van de grootste clubs ter wereld."

"Ik heb andere keuzes gemaakt en ik denk dat dat het proces wel iets heeft versneld"

Ajax-trainer Alfred Schreuder

Op de persconferentie kreeg de trainer veel vragen over de aftocht van Blind door de zijdeur. "Ik heb andere keuzes gemaakt en ik denk dat dat het proces wel iets heeft versneld." Dat Schreuder hem geen succes voor het WK zou hebben gewenst, klopt volgens de Ajax-trainer niet. "Ik heb iedereen na Emmen succes gewenst voor het WK. Met wie ik app, dat is iets voor mij. Na Emmen heb ik geen contact meer met Daley gehad. Ook niet na zin transfer, nee."

Tegenover het vertrek van de verdediger staat de komst van de Argentijnse doelman Gerónimo Rulli. Hoewel de deal volgens Ajax officieel nog niet is beklonken, is die transfer volgens Schreuder wel in de afrondende fase. "We zijn bezig het elftal te versterken. Hij is er één van. Het is logisch dat als je hem haalt, hij ook eerste keeper wordt." De kans dat Rulli in Nijmegen al onder de lat staat, is uiterst klein. Schreuder: "Het lijkt erop dat dat te krap is."  

Geen Hakim Ziyech

Door de naam van Hakim Ziyech als mogelijke versterking kan een streep. "Hij heeft een prijskaartje", aldus Schreuder. "Onze prioriteit ligt niet voorin. De achterhoede is vrij dun." Want naast de vertrokken Blind, is ook Ahmetcan Kaplan niet inzetbaar. Hij heeft een blessure aan zijn voorste kruisband en is daardoor voor langere tijd uitgeschakeld.

De Ajax-selectie kampt deze week ook met een aantal zieken. Steven Berghuis ontbrak de afgelopen vier dagen op het trainingsveld, terwijl Kenneth Taylor vandaag voor het eerst terugkeerde. Er was volgens Schreuder nóg een speler die zich vanochtend afmeldde, maar die naam wilde hij niet prijsgeven. 

"Er staat een frisse groep die iets wil rechtzetten"

Ajax-trainer Alfred Schreuder

Desondanks is de trainer optimistisch over de herstart van de competitie. Ajax eindigde deel één in mineur, maar de trainingen geven Schreuder voldoende houvast dat de weg omhoog kan worden ingezet. "Bepaalde energie heb ik gemist in het elftal en die moet terugkomen. Daar zij we met zijn allen mee bezig. Er staat een frisse groep die iets wil rechtzetten. We moeten zorgen dat we tegen NEC een goede wedstrijd op de mat te leggen en drie punten halen."

NEC - Ajax begint zondag om 14.30 uur .

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52