Ga naar Content

Daley Blind vertrekt bij Ajax: contract van de verdediger ontbonden

Ajax gaat het contract per 31 december Daley Blind ontbinden. De 32-jarige verdediger krijgt zo de ruimte om een nieuwe club te zoeken. Blind had bij de Amsterdamse club nog een contract tot en met het einde van het seizoen.

Daley Blind baalt na een treffer van Napoli - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De laatste weken werd veel gespeculeerd over de situatie van Blind bij Ajax. Onder trainer Alfred Schreuder verloor hij zijn basisplaats en werd hij meerdere keren uitgefloten door het publiek. De 99-voudig international ging desondanks wel mee met het Nederlands elftal naar het WK in Qatar. Blind wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar FC Antwerp. Trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars zien de linkspoot graag naar België komen.

Afscheid

Algemeen directeur Edwin van der Sar ligt het besluit om de website van Ajax toe: "We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen. Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de Arena op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters."

"Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan"

Ajax-directeur Edwin van der Sar

Blind debuteerde in 2008 tegen FC Volendam in het eerste van Ajax. Na één seizoen werd hij een jaar aan FC Groningen verhuurd om daarna terug te keren in Amsterdam. Blind groeide uit tot een vaste waarde in het elftal van toenmalig trainer Frank de Boer en werd met Ajax vier keer op rij kampioen. In 2014 verdiende hij een transfer naar Manchester United. Daar speelde Blind tot 2018 waarna hij terugkeerde bij Ajax. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52