Ga naar Content

Vijf meiden met flinke spierballen halen meer dan 120 kerstbomen op in Warmenhuizen

Even lekker uitrusten zit er voor Evi, Evie, Sophie, Elsa en Senna (allemaal 11 jaar) uit Warmenhuizen deze kerstvakantie niet in. Al dagenlang fietsen zij het hele dorp door om kerstbomen op te halen. En de buit is enorm, want er is zelfs een tweede tuin als opslagplek bijgekomen.

Sophie, Evi, Evie, Elsa en Senna in de tuin vol met kerstbomen - Foto: NH Nieuws / Kelly Blok

Het zijn vaak jongens die net na kerst beginnen met het verzamelen van kerstbomen in de buurt, maar Warmenhuizen kent vijf dappere meiden die dagenlang op pad zijn voor een klein zakcentje. Voor vriendinnen Evi, Evie, Sophie, Elsa en Senna is het alweer het derde jaar dat ze dit doen, maar dit jaar is de stapel met kerstbomen wel heel groot.

In onderstaande video is te zien hoe de meiden de kerstbomen achter hun fiets vastmaken en meenemen (tekst gaat door onder de video).

De laatste kerstbomen worden verzameld - NH Nieuws

"Ik vind het leuk, want we zijn gezellig met z'n allen bezig", vertelt Sophie. Maar er wordt ook hard gewerkt. Elke boom wordt namelijk aan de fiets vastgemaakt met een touw en vervolgens naar het huis van een van de meiden gesleept.

Bij Sophie thuis is er inmiddels door de grote bult kerstbomen geen tuintegel meer te zien en daarom moesten de meiden noodgedwongen uitbreiden naar een extra tuin. "We hebben nu in totaal 126 kerstbomen", vertelt Evie trots.

Zakcentje

Een leuke bezigheid, maar het levert de meiden ook nog wat op. Vandaag komt de gemeente namelijk langs om ze op te halen en te versnipperen, en geven ze de meiden een beloning voor het harde werk. "Dan krijgen we per kerstboom 50 cent", aldus Elsa. Met ruim 120 kerstbomen is dat een mooi extraatje in het spaarvarken van de harde werkers.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]