Ga naar Content

FC Volendam huurt Franse jeugdinternational van Olympique Lyon

FC Volendam heeft de eerste winteraanwinst gepresenteerd. Florent Sanchez Da Silva komt op huurbasis over van Olympique Lyon. De 19-jarige middenvelder zal tot het einde van het seizoen in het vissersdorp spelen.

Florent Sanchez da Silva bij Olympique Lyon - Foto: Pro Shots / Panoramic

“Ik heb voor deze huuroptie gekozen omdat ik speeltijd nodig heb op het hoogste niveau", zegt Sanchez op de website van de club. "FC Volendam past perfect bij wat ik zoek, omdat ze kansen geven aan jonge spelers en aanvallend voetbal spelen. Mijn doelstellingen zijn zoveel mogelijk minuten maken de komende zes maanden en het team helpen om te handhaven in de eredivisie.”

Rust

FC Volendam was nog op zoek naar een middenvelder. Technisch directeur Jasper van Leeuwen is dan ook blij met de aanwinst. “We hebben verschillende types en opties bekeken en afgewogen. We hebben uiteindelijk voor Florent gekozen, vooral omdat we verwachten dat hij een stuk rust kan brengen. Dat is iets waar het ons in de eerste seizoenshelft te vaak aan heeft ontbroken.” 

"We hebben uiteindelijk voor Florent gekozen, vooral omdat we verwachten dat hij een stuk rust kan brengen"

Technisch-directeur Jasper van Leeuwen

Sanchez debuteerde in 2021 in de hoofdmacht van Olympique Lyon. Vorig seizoen werd hij nog verhuurd aan FC Villefranche-Beaujolais, dat op het derde niveau in Frankrijk speelt. De middenvelder is ook jeugdinternational van Frankrijk Onder-20.

Kelderkraker

Komend weekend hervat FC Volendam de eredivisie. Zondag om 14.30 uur gaat de ploeg van trainer Wim Jonk op bezoek bij SC Cambuur. Het Nieuwe Oranje staat met zes punten onderaan in de eredivisie. Cambuur heeft slechts twee punten meer.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52