Ga naar Content
Amstelland

Weer brand op oudjaarsnacht in Uithoornse wijk, nu in orthopedagogisch centrum

1 januari 2023, 01.31 uur · Aangepast 1 januari 2023, 14.40 uur
Door: Celine Sulsters · Foto: VLN Nieuws

Opnieuw brak rond de jaarwisseling brand uit in een pand aan de Arthur van Schendellaan in Uithoorn. Dit jaar is een zojuist gerenoveerd pand van medisch orthopedagogisch centrum 't Kabouterhuis getroffen. Waarschijnlijk door zwaar vuurwerk. Vorig jaar brandde buurtcentrum 't Buurtnest even verderop deels af. "Het is hier wel vaker onrustig in de wijk" zegt een buurtbewoner. 

Reacties buurt op de brand van oudjaarsnacht - NH Nieuws

De brand brak rond 23.50 uur uit en lijkt veroorzaakt te zijn door vuurwerk, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Het pand van het medisch orthopedagogisch centrum was net klaar met de verbouwing en inrichting van het pand. "Het is triest, net alles verbouwd en opnieuw ingericht, volgens mij wilde ze binnen een week open gaan" zegt een bewoner van Uithoorn. Een oud brandweerman geeft aan dat het wel vaker raak is in de wijk. "De gemeente heeft nu ook maatregelen getroffen, dat is blijkbaar nodig" zegt de man. 

De buurt ervaart ieder jaar veel overlast van vuurwerk. Vorig jaar ging een buurthuis deels in vlammen op, en in de jaren daarvoor werden er onder andere hulpdiensten bekogeld met vuurwerk. 

Brand buurthuis Uithoorn 2021 mogelijk aangestoken, omwonenden geschrokken - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]