Ga naar Content

Alec Deckers zet onder vleugels van vader Richard Krajicek hoog in: "Top 250 halen"

Tijdens de NK tennis in Amstelveen prijkte dit weekend in de halve finales de naam van Alec Deckers. Het talent uit Muiderberg schaarde zich zo plotseling tussen Nederlandse tennistoppers zoals Robin Haase, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. "Hopelijk kan ik eindelijk een heel jaar blessurevrij blijven"

Onder de vleugels van vader Richard Krajicek wil Alec Deckers naar de top - NH Sport/Frank van der Meijden

De 22-jarige Deckers kende in zijn nog prille carrière de nodige blessures. Sinds een half jaar tennist hij pijnvrij en hoopt hij flink te stijgen op de ATP ranking. "Als ik een heel jaar blessurevrij blijf dan is het doel om mee te doen aan de kwalificatie voor de Australian Open. Dan moet ik wel in die top 250 staan. En dat is denk ik een realistisch doel", aldus de huidige nummer 548 van de wereld. 

"Dat ik dit alles nu kan delen met mijn vader vind ik heel speciaal, maar vroeger had ik dat niet"

Tennisser Alec Deckers

Bekende vader

Deckers heeft het tennistalent niet van een vreemde. Hij is namelijk de zoon van tennislegende en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek. Alleen is de zoon zijn van een beroemde tennisvader niet altijd even makkelijk. "Vroeger vond ik het moeilijk dat er zoveel aandacht naar mijn vader ging. Later ben ik mede door mijn blessures het spel meer gaan waarderen en als je dat kan delen met je vader vind ik dat nu heel speciaal."

Uiteindelijk bleek de halve finale op het NK het eindstation voor Deckers. Hij verloor in twee sets van de latere eindwinnaar Botic van de Zandschulp. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52