Ga naar Content

Amerikaans voetbalkenner Maikel van der Werff ziet pittige klus voor Oranje: "VS hebben veel potentie"

In zijn Oranje-shirt voor de tv volgt Maikel van der Werff de verrichtingen van het Nederlands elftal op het WK. De profvoetballer uit Hoorn kijkt vooral uit naar zaterdag, wanneer Oranje het opneemt tegen de Verenigde Staten. Van der Werff speelde daar zelf namelijk twee jaar. "Bij de VS zitten veel voetballers waar ik tegen heb gespeeld."

Maikel van der Werff over het Amerikaanse voetbal - Foto:

"Ik ben wel onder de indruk van die Tyler Adams", vertelt Van der Werff over de aanvoerder van de Amerikanen. "Hij behoudt altijd uitstekend het overzicht en combineert dat met functionele voetbalvaardigheden. Al met al een vrij complete speler."

Voetballend vermogen

"Er wordt ook gezegd dat het Nederlands elftal veel meer voetballend vermogen heeft, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Kijk naar spelers als Christian Pulisic, Sergiño Dest en Brenden Aaronson. Zij zijn zeer comfortabel aan de bal. Al kan Amerika soms wel wat wild overkomen, het is nog steeds leuker om naar te kijken dan het huidige Oranje."

"Als er meer kinderen opgroeien met 'soccer', dan zie ik Amerika wel doorgroeien naar de absolute top."

Maikel van der Werff

Tot voor kort speelde Van der Werff bij het Amerikaanse FC Cincinnati. Op dit moment is de 33-jarige Horinees clubloos en houdt hij zijn conditie op peil bij amateurclub Always Forward. Straks na het WK hoopt hij het liefst weer terug te keren in de MLS. "Er is nog niks concreet, maar dat is wel een droom om terug te keren in de VS." 

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Earnest Stewart

Hoewel zijn hart gestolen lijkt door Amerika, juicht Van der Werff zaterdag ook voor de mannen van bondscoach Louis van Gaal. Wel verwacht hij verwacht een lastige wedstrijd. "Vroeger won Oranje met twee vingers in de neus van Amerika, maar dat is nu wel anders."

De Amerikanen eindigden tweede in de poule achter Engeland, maar voor Iran en Wales. "Voetbal is de laatste jaren enorm gegroeid daar en dat is ook te danken aan Earnest Stewart." De oud-directeur van AZ is al een aantal jaar werkzaam voor de Amerikaanse voetbalbond. 

Tekst loopt door onder de video.

Raak de Vlag met Maikel van der Werff - NH Nieuws

Potentie

"De vrouwen zijn wat verder dan de mannen. Dat blijkt ook wel gezien de vier wereldtitels. Toch hebben de Amerikaanse mannen ook die potentie. De mogelijkheden zijn daar immers enorm en als er meer kinderen opgroeien met 'soccer', dan zie ik Amerika wel doorgroeien naar de absolute top."

De achtste finale tussen Nederland en de Verenigde Staten begint zaterdag om 16.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52