Ga naar Content

Brood en Spelen: een week lang tintelende vingers na avondje touwtrekken

In een kersverse aflevering van Brood en Spelen stort verslaggever Thomas Brood zich in de wereld van het touwtrekken. Hij traint een avond mee met Touwtrekvereniging Monnickendam. "Volgens mij ben ik een natuurtalent", denkt Brood aan het begin van de training nog.

Brood en Spelen: touwtrekken - NH Nieuws

Het touwtrekken gebeurt op speciale schoenen zodat je meer grip hebt. Ook krijgt onze verslaggever een speciaal shirt en een stevige riem om. Dan begint de training pas echt. Al snel wordt het toch zwaarder voor de verslaggever. Vooral met de houding heeft hij moeite. Het lichaam moet gestrekt blijven en met je benen zet je je dan af. "Dat klinkt gemakkelijk", zegt Brood met een verbeten gezicht tijdens het touwtrekken.

"Ik dacht dat het zo makkelijk zou zijn"

Verslaggever Thomas Brood

Na meerdere wedstrijden zonder enkele overwinning moet Brood het volgende constateren. "Wat een pijnlijke avond. Ik dacht dat het zo makkelijk zou zijn", aldus de uitgeputte verslaggever.

Tot overmaat van ramp heeft de sportverslaggever dagenlang nog tintelende vingers na een avondje touwtrekken. "Dat hoort niet", reageren ze bij TTV Monnickendam. Aan zijn touwtrektechniek is dus nog wel wat te verbeteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52